Compania italiana Immobiliare Grande Distribuzione (IGD), care detine reteaua de centre comerciale Winmarkt, se va concentra pe piata locala pe imbunatatirea portofoliului actual, astfel sa atraga noi chiriasi, si pentru a fi pregatita pentru momentul in care piata de investitii isi va reveni, conform Mediafax.

"Strategia IGD pe piata romaneasca nu prevede dezvoltarea de noi proiecte. In urmatorii ani vom ramane concentrati pe reinnoirea activelor existente, pentru avea un portofoliu de calitate, care sa atraga retaileri internationali, si sa fim pregatiti pentru momentul in care piata de investitii isi va reveni", a declarat Antonio Di Berardino, directorul executiv al Winmarkt.

El a aratat ca fondurile necesare investitiilor in Romania sunt asigurate din veniturile obtinute din inchirierea centrelor comerciale.

"Ne continuam strategia care vizeaza mentinerea companiei libera fata de o povara financiara, avand in vedere ca accesul la pietele de capital nu este usor in mediul actual", a adaugat Di Berardino.

Compania a imprumutat recent 135 de milioane de euro de la BNP Paribas Italia, parte din suma urmand sa fie utilizata pentru sustinerea planurilor de dezvoltare a IGD.

In octombrie, IGD a anuntat ca vrea sa investeasca 12,5 milioane euro in perioada 2012-2015 pentru modernizarea si extinderea suprafetei inchiriabile a retelei de centre comerciale Winmarkt Romania, suma alocata in acest an ridicandu-se la aproximativ 5 milioane euro.

Investitiile vizeaza modernizarea centrelor comerciale, extinderea suprafetei inchiriabile, precum si optimizarea fluxului de vizitatori.

Potrivit raportului financiar, compania a finalizat in acest an investitii in valoare de 2,7 milioane de euro.

Reteaua compusa din 15 centre comerciale, situate in centrul a 13 orase, are o suprafata net inchiriabila de 88.200 metri patrati si a incheiat anul financiar 2012 cu o cifra de afaceri de 11,3 milioane euro si un profit net de 5,8 milioane euro.

In primele noua luni ale anului din 2013, Winmarkt a inregistrat o cifra de afaceri in scadere cu 6,21% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 7,85 milioane de euro, reducerea fiind cauzata partial de cresterea spatiilor neocupate, deteriorarea conditiilor pietei si intensificarea concurentei in unele orase.

Rata de ocupare in centrele Winmarkt este de 85,6%, impartita in cote aproximativ egale intre comerciantii locali, nationali si internationali, precum Carrefour, Billa, dm drogerie markt si H&M.

Listata la Bursa de Valori din Milano, IGD are un portofoliu imobiliar evaluat in septembrie la 1,9 miliarde euro si compus, printre altele, din 19 centre comerciale si parcuri de retail, precum si 19 hipermarketuri si supermarketuri in Italia, portofoliu la care se alatura proprietatile din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri