Adama are in plan demararea a doua noi proiecte rezidentiale in 2014, dupa ce in ultimele 12 luni a finalizat peste 200 de apartamente in noi faze ale unor poiecte demarate in boom. Andreas Holler, seful Adama a povestit pentru wall-street.ro cum arata planurile pentru anul viitor, dar si cum vede perspectivele pietei rezidentiale locale in apropierea finalului de an.

Compania, care a finalizat recent constructia a peste 200 de unitati locative in Capitala, are in plan sa inceapa anul viitor alte doua proiecte rezidentiale in Capitala. Astfel pentru 2014 compania isi propune sa inceapa sa dezvolte un proiect rezidential in sudul Capitalei- in apropiere de Piata Sudului, care intr-o prima faza va avea circa 80 de unitati locative.

Cum vor fi preturile aici fata de proiectele companiei din Titan? Holler spune ca la nivel de pret pe mp valorile vor fi similare, insa ca valori absolute vor fi preturi cu 10-15% mai reduse in special ca urmare a suprafetelor mai mici.

In ultimele pregatiri se afla si proiectul de la Ventilatorul, unde anul viitor ar putea incepe primele 90-100 de unitati locative.
“Este un proiect mare. O dezvoltare pe 10 ani”, spune Holler.

“Pregatim toate proiectele, adaptam la piata, astfel incat atunci cand piata va fi pe un trend ascendent sa putem incepe. Vrem sa aducem toate aceste proiecte la un nivel de la care sa putem incepe constructia. Sa fim gata sa apasam pedala atunci cand piata o va cere”, a mai spus Holler.

Ce inseamna “cand piata o va cere”? “Nu vom incepe 20 de proiecte deodata, dar daca vedem ca oamenii vin sa cumpere, ca exista lichiditati in piata, ca pot fi obtinute imprumuturi, atunci vom incepe mai multe proiecte”, mai spune seful Adama, care a mentionat ca daca se pastreaza conditiile actuale de piata cele doua proiecte raman in plan pentru anul viitor.

Ce asteptari are de la piata seful Adama? Holler spune ca daca in 2012 prespectivele pentru 2013 erau stabile, acum vede 2014 pozitiv, dar rezervat.

O astfel de crestere a cererii a determinat compania sa inceapa si ultima faza a proiectului Copou Bellevue din Iasi, o investitie de 1,7 mil. euro. Ultima faza a proiectului se va finaliza in iunie 2014.

Ultima faza de dezvoltare prevede o cladire care completeaza astfel proiectul existent, Copou Bellevue urmand sa totalizeze dupa realizarea acestei etape 169 de unitati locative.

“Focusul ramane pe Bucuresti, Iasiul este un caz special. Am inceput pentru ca in ultimele 4-5 luni am avut multe cereri si am optimizat proiectul”, a explicat Holler, adaugand ca optimizarea a presupus faptul ca noua faza va cuprinde doar unitati de 1 si doua camere.

Vor avea loc vanzari de terenuri in provincie? Seful Adama spune ca spre exemplu in Bacau in mod cert nu vor construi, dar ca nu vor vinde terenul sub valoarea de piata.

Dezvoltatorul imobiliar Adama, detinut de grupul austriac Immofinanz, a finalizat lucrarile de constructie a celei doua faze a proiectului Edenia Titan, astfel ca portofoliul companiei detinut in cartierul bucurestean depaseste 950 de apartamente.

Odata cu aceasta livrare, capitalul investit de Adama in ultimele 12 luni in cartierul Titan din Bucuresti ajunge la 14,1 milioane euro, concretizandu-se in 210 apartamente. Finalizarea Edenia Titan 2 se adauga celor 84 de unitati recent livrate in cea de-a doua etapa de dezvoltare din Evocasa Optima.

Holler a spus ca anul acesta vanzarile au fost cu 20-30% mai mari decat anul trecut.

In 2012 compania a vandut circa 100 de unitati locative in Romania.

Adama este un dezvoltator activ in Romania, Moldova, Ucraina si Turcia. Compania a construit pana in prezent peste 1.650 de apartamente si cateva zeci de mii de metri patrati de spatii comerciale si birouri, in cadrul a numeroase proiecte finalizate in Bucuresti - Evocenter One, Evocasa Armonia, Edenia Titan, Evocasa Optima, Evocasa Selecta, in Ploiesti - Evocasa Orizont, in Bacau - Evocasa Completa, in Brasov - Evocasa Viva, in Iasi - Copou Bellevue si in Cluj. Numarul unitatilor vandute de catre Adama se ridica la peste 1.100.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri