16 Decembrie 2013

O carte de vizita din sticla: cum arata receptiile cladirilor de birouri din Bucuresti



Receptia unei cladiri de birouri poate fi interpretata si ca o prelungire a sediilor firmelor care ocupa o anumita cladire, asa ca acest spatiu trebuie sa ofera o experienta, iar marii proprietari de birouri nu au neglijat deloc aceste spatii. Zonele verzi, canapelele si elementele de design "speciale" se numara printre caracteristicile cele mai intalnite in receptiile unora dintre principalele cladiri de birouri din Capitala.

Novo Park

Novo Park totalizeaza aproximativ 75.000 de metri patrati de birouri si are un grad de ocupare de 99%, printre chiriasii sai numarandu-se companii multinationale precum: HP, UniCredit, Luxoft sau grupul Garanti.

Proiectul a fost dezvoltat de compania Genesis Development, firma controlata de omul de afaceri Liviu Tudor.


West Gate

Parcul de birouri West Gate, amplasat in cartierul Militari, in imediata apropriere a statiei de metrou Preciziei, este compus din cinci cladiri de birouri, cu o suprafata totala de 75.000 de metri patrati. Printre companiile care au sediul in West Gate se numara: Dacia Renault, Siemens, Ericsson, WNS, Société Générale, PPD (Pharmaceutical Product Development) Romania, Panasonic, Citibank, Alpha Bank, Carestream Health, Medicover si Accenture.

Parcul este dezoltat de Genesis Development.


Opera Center

Proiectul Opera Center aflat in proprietatea CA Immo are o suprafata de circa 15.000 mp ( Opera Center I si Opera Center II).

Printre cei mai importanti chiriasi ai Opera Center se numara companiile Adecco, Stoica si Asociatii, dar si EuroInsol.

Sursa foto: Cosmin Dragomir.info


Europe House

Europe House este una dintre cele mai cunoscute cladiri de birouri din Capitala, fiind identificata si sub sintagma "cladirea Orange". Cladirea, detinuta de CA Immo, are o suprafata de 15.000 mp si un grad de ocupare de 100%. La finalul anului trecut, Orange Romania si-a renegociat si prelungit contractul in Europe House, extinzandu-si in acelasi timp spatiul ocupat pana la 9.200 mp.

Sursa foto:Mircea Dragos


Lakeview

Cladirea Lakeview are 24.000 mp si este inchiriata de companii ca PwC sau Colgate Palmolive. Birourile din Barbu Vacarescu au fost cumparate in acest an de fondul de investitii NEPI.


S-Park

Proiectul S-Park din proprietatea Immofinanz are o suprafata inchiriabila de peste 34.000 mp.Printre chiriasi importanti ai proiectului se numara SAP Romania, dar si Lukoil Lubricants East Europe SRL, care a semnat un contract in 2013.


RiverPlace

Cu o suprafata de aproape 48.000 mp RiverPlace este unul dintre cele mai mari centre de birouri din Capitala. Proiectul aflat in proprietatea CA Immo are printre chiriasi companiile Telemobil sau Computer Generated Solutions.


Chrystal Tower

Turnul de birouri Crystal Tower, noul sediu al bancii ING, este singurul turn de birouri cu heliport din Capitala. Cladirea cu o suprafata inchiriabila de peste 18.000 mp este detinuta de Michael Stanciu.


AFI Park

AFI Europe a finalizat constructia primei cladiri de birouri din complexul de langa mallul AFI Cotroceni in 2012. Cladirea are o suprafata inchiriabila de circa 12.000 mp si printre chiriasi importanti se numara Endava, Microchip, Sparkware si Cameron. A doua cladire de birouri este deja in constructie si urmeaza sa fie livrata in 2014. Electronic Arts a inchiriat deja aproape intreaga cladire.


Charles de Gaulle Plaza

Charles de Gaulle Plaza este una dintre cladirile reprezentatie ale Capitalei. Cu o suprafata inchiriabila de circa 24.000 mp, cladirea in care isi are sediul Vodafone a reusit sa atraga noi chiriasi mari dupa plecarea UniCredit si Raiffeisen din cladire.

Printre chiriasi care au semnat anul acesta in cladire se numara Generali, Lafarge si Tenaris. Cladirea este detinuta de GLL Real Estate Partners care a achizitionat proprietatea pentru 80 mil. euro in 2006.

Sursa foto:cdgplaza.com


Sky Tower

Sky Tower este cea mai inalta cladire de birouri din Romania avand 37 de etaje. Constructia a fost finalizata la finele anului trecut.

Banca Raiffeisen ocupa sase etaje din SkyTower, de la doi la sapte, adica aproape 7.000 de metri patrati, precum si alta cladire din imediata vecinatate, Floreasca Office, cu o suprafata inchiriabila de 16.000 de metri patrati.

Sky Tower este detinut de Raiffeisen Property.


Floreasca Business Park

Floreasca Business Park este detinut de NEPI si are o suprafata de 36.000 mp. Abbot, DHL, General Electric, Gorenje, Honeywell, L'Oreal si Xerox se numara printre firmele care au sediul aici.




Citeste si