Firma Ared, detinuta indirect de omul de afaceri Alexandru Bercea din Arad, incheie anul cu peste 1.500 de apartamente finalizate, in trei proiecte rezidentiale in Arad, si are in derulare constructia altui proiect in Oradea, in total cele patru ansambluri fiind evaluate la 98 milioane de euro.

Compania, membra a holdingului Alber, a dezvoltat in Arad trei proiecte rezidentiale - RED 1, 2, 3 - ultimul dintre ele urmand a fi finalizat anul viitor. In total sunt peste 1.500 de apartamente finalizate, precum si un azil de batrani si peste 60.000 de metri patrati de hale industriale si birouri. Al patrulea ansamblu rezidential, RED 4, este in derulare in Oradea, avand o valoare de piata de aproximativ 14 milioane de euro. Acesta va cuprinde 280 de apartamente, dintre care 200 au fost vandute. In total, cele patru proiecte valoreaza peste 98 de milioane de euro, se arata intr-un comunicat al companiei, citat de Mediafax.

Ared, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din vestul tarii, a vandut pana in prezent 1.700 de apartamente si vizeaza pentru anul 2015 extinderea in Ungaria.

"Ne apropiem de sfarsitul anului si, tragand linie, bilantul este pozitiv, in sensul ca am reusit sa vindem mai multe apartamente decat in 2012, in ciuda unei piete inca inghetate. (...) Apartamentele noastre se pot achizitiona la un pret corect, de 620 de euro/ metrul patrat", a declarat, in comunicat, Florin Mos, director de marketing si vanzari al Ared.
Compania are programate investitii similare la Timisoara si Cluj, iar pentru 2015 investitiile ar putea viza Ungaria si Austria, sau Brasov, Bucuresti si Constanta.

"Planul nostru de business are in vedere aceste doua directii. Investitii in Vest, dincolo de granitele tarii, sau proiecte noi in mari orase din Romania precum Bucuresti, Brasov si Constanta. Vom lua decizia potrivita in 2015. Deocamdata, ne asteptam la o stagnare a pietei constructiilor in sectorul rezidential in 2014, ceea ce pentru noi este un avantaj. Clientii sunt mai atenti la calitatea constructiei si istoricul dezvoltatorului. Cel mai probabil, pe piata rezidentiala nu vor aparea multi dezvoltatori noi sau constructori care sa poata tulbura cererea si oferta de apartamente noi", a conchis Mos.

Ared a fost infiintata in 2005 si este specializata in dezvoltarea de ansambluri rezidentiale si hale industriale. Firma este cea mai importanta companie a holdingului Alber, un grup de companii care activeaza in domeniul real estate in cateva dintre marile orase ale Romaniei. Holdingul este condus de omul de afaceri Alexandru Bercea si include noua divizii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri