Americanii de la Lear Corporation vor deschide o fabrica de componente auto in Iasi anul viitor, inchiriind 12.000 mp intr-un proiect industrial dezvoltat de omul de afaceri Bogdan Pitigoi. Investitia in fabrica din Iasi va crea 1.500 de locuri de munca, a anuntat CBRE Romania, compania care a intermediat tranzactia. Investitiile in fabricile de componente auto au fost in continua crestere in ultima perioada.

Contractul presupune inchirierea unui spatiu de productie si birouri de 12.000 mp de catre producatorul american Lear Corporation in cadrul Solo Industrial Park din Letcani, in imediata apropiere a municipiului Iasi.

Lear Corporation, primul chirias din parcul industrial construit de Pitigoi

Aceasta tranzactie reprezinta cel mai mare contract nou de inchiriere semnat in Romania in sectorul industrial in 2013.

Dezvoltat de Bogdan Pitigoi, presedintele grupului de firme Tester, Solo Industrial Park reprezinta prima dezvoltare de calitate superioara in zona Nord-Est a Romaniei ce urmeaza a fi livrat la sfarsitul acestui an. Situat la numai 9 km de centrul orasului Iasi, in comuna Letcani, Solo Industrial Park beneficiaza de o accesibilitate foarte buna, avand deschidere la drumul european E85 (Iasi – Bacau – Buzau – Bucuresti). Producatorul american de subansamble Lear Corporation este primul chirias in cadrul proiectului, ei urmand a incepe productia in luna Ianuarie 2014. In total, aceasta noua unitate de productie va contribui la crearea a peste 1.500 de locuri noi de munca in judetul Iasi.

Producatorii straini, interesati de deschiderea de fabrici noi in Romania

„Tranzactia celor de la Lear este seminificativa deoarece exprima interesul producatorilor straini pentru deschiderea de fabrici noi in Romania facilitand crearea de locuri de munca si, de asemenea, reprezinta un semnal important ca Nord-Estul Romaniei devine atractiv pentru producatori” a declarat Marian Orzu, head of industrial department in cadrul CBRE Romania.

Citeste si:
Tinerii TREBUIE sa ia cu asalt joburile din IT. Sectorul "plange"...
Cegeka: Tinerii ar trebui...

Dupa cresterea de la an la an a sectorului automotive in zona Banat (Timisoara - Arad – Oradea) si zona Muntenia Sud (Pitesti – Craiova), alte arii geografice din Romania incep sa fie interesante pentru producatorii din acest segment. Printre aceste zone noi putem mentiona: zona Moldovei, zona Maramures sau zona Transilvania Centrala. Disponibilitatea si specializarea fortei de munca, lipsa concurentei in atragerea resurselor umane calificate, disponibilitatea dezvoltatorilor pentru construirea unor proiecte de tip built-to-suit sau disponibilitatea in proiecte deja construite sau in curs de dezvoltare reprezinta atuurilor acestor zone noi.

“Anul acesta a fost unul foarte bun pentru piata industriala si mai ales pentru zona spatiilor pentru productie. Departamentul industrial din cadrul CBRE Romania a tranzactionat peste 80,000 mp de spatii industriale in 2013 din care peste 40% sunt tranzactii realizate pentru producatori”, s spus Orzu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Munca peste hotare. Tot ce trebuie sa stii cand detasezi salariatii in alte tari
Setari Cookie-uri