Firme straine continua sa se implice in proiecte imobiliare in Capitala. Concret, firma de investitii imobiliare Atlas Estates Limited, cu activitati in Europa Centrala si de Est, a cumparat 80% din drepturile de proprietate asupra unui teren in suprafata de 56.000 de metri patrati in zona de nord a Bucurestiului pentru 3,8 milioane de euro.
Terenul este amplasat in zona rezidentiala din partea de nord a Capitalei si are un potential de dezvoltare a 200.000 de metri patrati de locuinte, procesul de dezvoltare a infrastructurii fiind finalizat.

In paralel, compania a achizitionat integral un imobil mixt care cuprinde spatii de birouri si comerciale din Budapesta, pentru care a platit sapte milioane de euro, si 90% din drepturile de proprietate asupra a 12.000 de metri patrati de teren din capitala Ungariei, tranzactie in valoare de 6,25 milioane de euro. In Budapesta, terenul va avea ca destinatie constructia a 30.000 de metri patrati de spatii comerciale si rezidentiale.

Pentru cele trei proprietati Atlas va plati in numerar 9,25 milioane de euro si va prelua, in plus, datoriile catre banci ale fostilor proprietari care sunt in cazul achizitiilor din Ungaria de 7,8 milioane de euro. Compania a cumparat recent hotelul Hilton si complexul Platinum Towers din Varsovia.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri