Compania chineza Unisum a construit trei parcuri fotovoltaice in judetele Brasov si Cluj, cu o capacitate instalata de 19,6 MW si care ar urma sa genereze anual venituri de 8 milioane de euro din vanzarea energiei si din certificatele verzi, scrie Mediafax.

Cele trei parcuri solare sunt conectate deja la reteaua electrica, se arata intr-un comunicat al companiei.
Unisum face parte din grupul Wuxi Guolian Development Group, specializat in dezvoltarea de parcuri fotovoltaice. Grupul a dezvoltat si a finantat proiecte fotovoltaice cu o capacitate totala de peste 500 MW in mai multe state.
In Romania functioneaza centrale fotovoltaice cu o capacitate de peste 700 MW.

Guvernul sprijina productia de energie din surse regenerabile prin acordarea de certificate verzi. Fiecare producator primeste gratuit de la Transelectrica un anumit numar de certificate verzi pentru energia pe care o produce si o livreaza in retea.

Mai departe, producatorii vand aceste certificate verzi catre furnizori, care sunt obligati prin lege sa le cumpere, scopul fiind ca o anumita parte din consumul final de energie sa fie asigurata de sursele regenerabile. Furnizorii isi recupereaza costurile cu achizitia certificatelor verzi prin includerea in tarife a acestor cheltuieli.

Guvernul a decis anul trecut ca producatorii de energie regenerabila vor primi mai putine certificate verzi. Pe langa scaderea numarului de certificate verzi, Guvernul a hotarat sa amane, de la 1 iulie 2013, acordarea unei parti din certificatele verzi catre investitorii in energie verde.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri