Filiala Teritoriala Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania, in colaborare cu departamentul concursuri al OAR, a lansat un concurs de solutii pentru amanajarea si consolidarea noului sediu al filialei din strada Sf. Constantin.

„Intrucat sediul Filialei Teritoriale Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania din Str. Academiei 18-20 nu mai poate asigura o functionare optima pentru arhitectii Filialei (circa 3500 de membri in decembrie 2013) si nici pentru relatia sa cu publicul, Consiliul de Conducere Teritorial al Filialei a decis, in reuniunea din 16 aprilie 2013, achizitionarea unui imobil aflat in Str. Sf. Constantin nr. 32, sectorul 1, Bucuresti, care prin lucrari de consolidare si reamenajare sa asigure atat spatii adecvate serviciilor Filialei, cat si reprezentativitate organizatiei in raport cu institutiile statului si cu publicul capitalei”, se mentioneaza in anuntul OAR.

Noul sediu trebuie sa asigure spatii pentru activitatile curente, de natura administrativa ale organizatiei, dar si pentru desfasurarea de activitati profesionale si culturale cum ar fi: expozitii-concurs de arhitectura, cursuri de pregatire profesionala continua, studii pe teme de specialitate, simpozioane, dezbateri si prezentari pe teme culturale sau profesionale.

Scopul concursului este selectarea unui proiect care sa propuna o solutie cat mai adecvata de amenajare a imobilului din Str. Sf. Constantin nr. 32, conferind sediului Filialei o imagine reprezentativa in cadrul urban in care se situeaza. Corelat cu propunerea de refunctionalizare a imobilului se solicita ca o cerinta esentiala si solutia tehnica de consolidare a cladirii existente. Ea va constitui o piesa foarte importanta a concursului, solutia de consolidare propusa de concurenti oferind libertatea de exprimare a unei conceptii contemporane de amenajare a spatiilor filialei.

Concursul de solutii este initiat si organizat de catre Filiala Teritoriala Bucuresti a OAR in colaborare cu Ordinul Arhitectilor din Romania, ca o competitie deschisa, accesibila arhitectilor membri ai OAR, intr-o singura faza si in limba romana.

Citeste si:
Arhitectii se opun pasajului subteran de la Piata Presei Libere:...
Arhitectii se opun pasajului...

In cadrul concursului vor fi acordate 3 premii si doua mentiuni cu o valoare totala de 9.000 euro.

Mai multe detalii despre concurs gasiti aici.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Bucurestiul, nominalizat la categoria "centru istoric in pericol"