Opus Land Development, dezvoltatorul Cosmopolis, unul din cele mai mari proiecte rezidentiale din Romania, va finaliza in acest an cel putin 400 de noi locuinte in cadrul ansamblului rezidential, investitiile programate pentru 2014 fiind de 18 milioane de euro.

"Vom investi in Cosmopolis aproximativ 18 milioane de euro in acest an, o suma care poate fi considerata foarte mare pentru un singur an si un singur proiect in piata rezidentiala actuala. 2013 a mers insa foarte bine, iar pentru 2014 consideram ca exista piata, avand obiective care presupun cresteri pe toate palierele in acest an - locuinte finalizate, dezvoltarea generala a Cosmopolis si mai multe contracte incheiate", a declarat Ahmet Buyukhanli, CEO Opus Land Development, citat de Mediafax.

Investitiile din acest an vor fi directionate atat spre finalizarea celor cel putin 400 de locuinte cat si inspre dezvoltarea infrastructurii generale a Cosmopolis. Astfel, va fi amenajat lacul din apropierea ansamblului, se va construi un ponton si se vor amenaja o plaja, o piscina, un bar si mai multe terenuri sportive.

In cadrul Cosmopolis sunt in prezent peste 1.300 de locuinte finalizate, comunitatea din proiect numarand peste 2.300 de locuitori. Daca tintele de dezvoltare vor fi atinse, la finalul lui 2014 vor fi peste 1.700 de locuinte finalizate in Cosmopolis.

"Obiectivul nostru pentru 2014 este o crestere a vanzarilor de aproximativ 50%, pana la 360 de locuinte vandute, fiind si in discutii cu mai multi investitori atrasi de randamentul oferit de potentialele inchirieri. Nu s-a terminat criza, insa poti sa inregistrezi vanzari bune indiferent de domeniul de activitate, atat timp cat ai un produs bun, ti-ai eficientizat costurile si operatiunile si ai disponibilitate de munca - lucrurile nu se mai intampla ca in perioada de boom cand era o frenezie generala", a declarat Gabriel Voicu, director new homes division in cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania, agentul exclusiv al proiectului.

Preturile de vanzare ale locuintelor din Cosmopolis pleaca de la 32.000 de euro, fara TVA pentru un studio cu o suprafata construita de 52 de metri patrati, de la 49.500 de euro, fara TVA pentru un apartament cu doua camere, avand o suprafata construita de 74 de metri patrati, in timp ce un apartament cu trei camere, cu o suprafata construita de 82 de metri patrati, are un pret de 56.500 euro, fara TVA.

In cadrul Cosmopolis sunt disponibile la vanzare si vile. Cele cu o suprafata de 112 metri patrati construiti au un pret de 90.000 de euro + TVA, iar vilele cu o suprafata construita de 125 de metri patrati au un pret de 110.000 de euro + TVA.
Cosmopolis este amplasat in zona de nord-est a Bucurestiului, in apropiere de Soseaua de Centura, intre podurile din Pipera-Tunari si Andronache-Stefanestii de Jos. Pana in prezent, investitiile in cadrul Cosmopolis s-au ridicat la circa 230 de milioane de euro, in constructia de locuinte, infrastructura, spatii comerciale si spatii verzi.

Opus Land Development este parte a unui grup de companii detinut de familia Buyukhanli din Turcia, unul din cei mai vechi si experimentati dezvoltatori imobiliari din Turcia. Grupul de companii a construit pana in prezent proiecte incluzand mii de apartamente sau camere de hotel. Opus Land Development a finalizat recent in Istanbul un proiect rezidential, Barbaros Besikta, cu 30 de etaje si o suprafata construita de 40.000 de metri patrati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri