Cele mai multe solicitari de spatii de birouri de circa 200 mp vin de la companii de servicii: consultanti, arhitecti, avocati, spune Cristina Rosca, managing partner Real Time, care alaturi de wall-street.ro a creionat felul in care piata birourilor de sticla raspunde cererii venite din partea unor astfel de companii.

“Cu toate ca majoritatea proprietarilor de cladiri de birouri inca isi cauta chiriasi de mari dimensiuni, care sa semneze pre-lease, piata de inchirieri spatii birouri, in realitate, arata altfel. Realitatea este ca viata economica este dominata de companii mici si mijlocii, care nu au putere financiara mare, sau, care sunt foarte atenti la eficienta spatiului de birouri pe care il folosesc. Astfel, cash-flowul este foarte strict, insa pretentiile si necesitatiile foarte mari”, spune Cristina Rosca.

Potrivit RealTime cele mai multe cereri de inchirieri/relocari de birouri se situeaza intre 200 si 500 mp.

Sunt si foarte multe companii care au nevoie de suprafete sub 100 mp, dar care, avand in vedere ca piata cladirilor de birouri nu ofera prea multe solutii pentru acestia. chiar daca isi doresc prestanta unei cladiri de birouri clasa A si B, se orienteaza catre apartamente sau cladiri cel mult incadrate la clasa C.

Firmele din servicii cauta birouri de inchiriat in spatii ultracentrale

“Din experienta noastra, cele mai multe solicitari de spatii in jurul valorii de 200 mp vin de la companii de servicii: consultanti, arhitecti, avocati. Acestia sunt in cautare unor spatii cu locatii ultracentrale (Axa Unirii – Universitate - Victoriei) sau centru-nord (Barbu Vacarescu-Floreasca-Dorobanti), foarte vizibile, in cladiri care le ofera un plus de imagine, dar si usor accesibile”, spune Cristina Rosca.

De obicei, aceste firme doresc contracte pe maxim 3 ani, de preferabil sub 2 ani, avand in vedere presiunea in crestere privind nesiguranta sau incertitudinea evolutiei companiei lor.

“In cazul acestor companii se poate inregistra la fel de probabil atat dezvoltarea cat si descresterea companiei, foarte mult depinzand de calitatea angajatilor”, spune Cristina Rosca.

Bugetele pentru inchirieri birouri sunt in jurul a 2.500-3.000 euro

Bugetul unor astfel de companii se situeaza in jur de 2.500-3.000 euro pe luna pentru toate cheltuielile cu sediul.
Si in cazul acestor tipuri de cereri de spatii de birouri, paleta de oferte in cadrul cladirilor de birouri este limitata si este reprezentata, in general, de cladiri de birouri de dimensiuni mici si medii.

Chiriile birourilor din aceste zone ( centrale si ultracentrale-n.r.) oscileaza intre 11 si 18 euro/mp/luna, functie de caracteristicile cladirii, de pozitionarea acesteia, precum si de suprafata inchiriata. La acestea se adauga costurile cu mentenanta si utilitatile.

Sursa foto: Sura Nualpradid, freedigitalphotos.net.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri