Investitiile in modernizarea apartamentului se pot recupera la vinzarea acestuia. Fac impresie gresia, faianta, termopanul si instalatiiile noi.
Modernizarea apartamentului reprezinta o operatiune care poate aduce un profit proprietarului. Totul depinde insa de modul in care acesta efectueaza lucrarile. Acesta trebuie sa tina cont de faptul ca, chiar si cu multiple imbunatatiri, pretul locuintei nu poate depasi un anumit prag. Daca insa acesta isi calculeaza bine pasii va putea sa creasca pretul apartamentului cu 8-10%. De aceea, este indicat ca investitiile sa fie limitate la acest nivel pentru a avea certitudinea ca in cazul vinzarii isi recupereaza banii. Acest lucru este indicat mai ales pentru cei care cumpara locuinta respectiva pentru a locui doar citiva ani, pentru ca apoi, cu banii economisiti, sa isi cumpere un apartament mai mare.

Cistig sau pierdere

Conform agentilor imobiliari, indicate sint investitiile mici. Pe investitiile mici, o gresie, o faianta, un aer conditionat, o sa se scoata banii, insa daca imbunatatirile aduse apartamentului se ridica la 10.000 de euro, sa spunem, se vor pierde in cazul vinzarii locuintei in jur de 2.000-3.000 de euro, ne-a spus Dan Costache, director vinzari in cadrul agentiei imobiliare Stentor.

Motivele pentru care se pierd bani la investitiile mai mari sint multiple. Preferintele vechiului proprietar, de multe ori, nu coincid cu cele ale noului proprietar. Astfel, punctele tari ale modernizarii, cum ar fi culoarea gresiei, parchetul exotic sau crearea unui loc de dining in sufragerie, pot fi motiv de reduceri pentru cumparator pretextind ca nu i se potrivesc, a mai spus Dan Costache.

In cazul apartamentelor din blocurile vechi se cauta unele fara imbunatatiri. Totusi, daca investitiile in apartament sint facute calculat, atunci, in cazul vinzarii, pretul poate creste cu pina la 10%, spune Adrian Dumitrescu, managerul agentiei imobiliare Simplex As.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5353&art=69&cHash=5364b4a0da

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri