Compania Sodexo Solutii pentru Motivare, unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata romaneasca a solutiilor de motivare B2B, a ales de aproape 10 luni sa se relocheze in cladirea de birouri Novo Park. Compania mizeaza pe spatii libere si transparenta si ofera angajatilor o zona numita "Zen", in care ii incurajeaza sa se relaxeze.

Sodexo si-a schimbat sediul in luna aprilie 2013, cand a inchiriat peste 2.700 de metri in cladirea Novo Park, dupa doi ani de pregatire a procesului de mutare. Aproximativ 1.300 de metri patrati reprezinta zona de birouri, iar 1.400 mp constituie zona operationala.

Printre motivele pentru care compania a ales cladirea Novo Park se numara proximitatea fata de mijloacele de transport, pozitionarea in nordul Capitalei si posibilitatea de a imbina zona de birouri cu cea de operatiuni.

"Cautam o cladire de clasa A, asa cum nu am mai avut inainte. De asemenea, am vrut sa imbunatatim mediul de munca pentru angajatii nostri si cautam un loc bun, cu acces la mijloacele de transport, iar aici avem tramvai, metrou si autobuz. De asemenea, un alt aspect important sunt serviciile de care beneficiem in acest centru de business. Avem o multime de optiuni pentru a lua masa, sunt aici restaurante, cantine, supermarket. Totodata, avem la dispozitie si servicii de curatenie si de practicare a sportului, precum si o clinica", a declarat Jean Istasse, director general al companiei.
.

Novo Park

In ceea ce priveste chiria, managerul spune ca desi este mai scumpa, compenseaza prin reducerea altor cheltuieli.

"Aici chiria este putin mai scumpa, insa la biroul anterior, neavand acces la transport, trebuia sa aducem oamenii la munca cu microbuze", a explicat Istasse.

In cei 2.700 de metri patrati lucreaza 141 de angajati, dintre care 99 de persoane la birouri si 42 in zona operationala. Spatiile deschise reprezinta 63% din total, iar 37% sunt birouri inchise.

Sodexo

Managementul are birouri inchise, insa peretii sunt din sticla. La fel este si biroul directorului general, cu o suprafata de 22 de metri patrati, amplasat in mijlocul incaperii.

"M-am asezat in mijloc pentru a putea comunica cu colegii mai eficient, iar usa mea este tot timpul deschisa pentru oricine vrea sa stam de vorba”, a mai spus Jean Istasse.

Jean Istasse

Modelul transparentei prin geamuri de sticla este preluat de la birourile Soxedo din intreaga lume, care "formeaza un climat special de deschidere si incredere, care contribuie la crearea culturii companiei, in care comunicarea intre echipe este incurajata".

Birourile Sodexo includ, de asemenea, sase sali de sedinta cu denumiri exotice: Jungle, Safari, Bamboo, Oasis, Ocean si Explorer.

Tot aici, angajatii au la dispozitie o cantina de 77 de metri patrati, precum si o zona de relaxare "Zen Lounge" de 21 de metri patrati, unde se serveste ceai, cafea, se poate asculta sau citi carti.

Sodexo dispune de 28 de locuri de parcare, dintre care opt pentru oaspetii companiei.

Compania Sodexo a fost infiintata de catre Pierre Bellon in 1966 in Marsilia, Franta. Grupul opereaza in 80 de tari si are 428.000 de angajati.

Concurentii Sodexo sunt Edenred si Cheque Dejeuner.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri