Un metru patrat de spatiu de birou intr-o cladire de clasa A, in Bucuresti, ar putea ajunge in acest an la 2.000 de euro, la vanzare, de la 1.500 de euro in 2004, respectiv 1.800 de euro in 2005, sunt de parere specialistii companiei imobiliare Eurisko.

"La nivelul anului 2003, proiectele imobiliare se vindeau cu randamente de 12-13 la suta, iar acum au scazut la sapte la suta. Totusi, cererea pentru spatii de birouri tine randamentele investitiilor imobiare la dublu fata de nivelul din tarile vest-europene si, in orice caz, peste cele din zona centrala si de est a Europei", este de parere senior broker in cadrul departamentului de retail al companiei imobiliare Eurisko, Alexandru Stancov.

"Cresterea se datoreaza, in principal fondurilor de investitii si companiilor mari care au puterea financiara de a face achizitii considerabile", sunt de parere specialistii Eurisko.

Apetitul investitorilor pentru achizitionarea de spatii de birouri de calitate s-a observat din prima parte a anului, cea mai mare tranzactie de acest fel fiind incheiata recent, respectiv achizitionarea Charles de Gaulle Plaza de catre fondul britanic de investitii Accession Fund, scrie NewsIn.

De asemenea, in ultimile sase luni European Convergence Property a achizitionat PGV Tower si Construdava, Fabian Capital a incheiat un acord cu proprietarul unei cladiri de birouri amplasate in strada Banu Antonache, Equest Balkan a incheiat achizitionarea a doua cladirii situate in strada Jules Michelet, respectiv zona Domenii, iar compania italiana Enel a vandut o cladire situata in zona Unirii companiei de asigurari Grawe.

In continurea acestei tendinte a pietei, Eurisko va media vanzarea unei cladiri de birouri situate in Bucuresti, la intersectia dintre strazile Vasile Lascar si Armand Calinescu, in aproprierea Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Cladirea are o amprenta la sol de 400 de metri patrati, o suprafata construita de 3.500 de metri patrati si o suprafata utila de 2.700 de metri patrati.

Constructia cladirii a inceput anul trecut si a fost incheiata de curand.

"Pretentiile cererii se modifica de la an la an, asa incat proiectele care dureaza mai mult de un an nu mai au cautare", a explicat recent managerul de vanzari la consultatntul imobiliar Eurisko, Ionut Bordei. Proiectele noi raman scumpe din cauza preturilor ridicate la materiale de constructii, care au crescut cu 20% din decembrie si pana acum, a mai spus acesta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri