Dezvoltatorii imobiliari mizeaza pe constructia de blocuri noi sperand sa traga cartea castigatoare pe o piata in care tranzactiile s-au dezmortit pe masura ce oferta a devenit din ce in ce mai adaptata unei cereri sensibile la pret. In ultimul an proiectele rezidentiale noi de mari dimensiuni au reaparut in Bucuresti, iar dezvoltatorii marilor complexuri rezidentiale demarate in boom au apasat acceleratia si au in plan anul acesta constructia unui numar si mai mare de locuinte, bazandu-se pe vanzarile mai bune realizate in 2013.

Doar in cele mai importante proiecte rezidentiale care au programate livrari de locuinte anul acesta in Bucuresti ar urma sa fie finalizate in total circa 4.500 de unitati locative, potrivit calculelor wall-street.ro, care au avut la baza informatiile primite de la dezvoltatori si consultanti imobiliari. La aceste cifre se adauga insa si alte proiecte de dimensiuni mai reduse. In ultimii ani, incet, incet, dezvoltatorii imobiliari s-au intors in piata, initial cu proiecte de mici dimensiuni si apoi cu planuri din ce in ce mai indraznete.

De altfel, si vanzarile de locuinte noi au inceput sa se dezmorteasca.Spre exemplu, Valentin Ilie, CEO al Coldwell Banker, cea mai mare agentie imobiliara de pe plan local, declara recent intr-un interviu acordat wall-street.ro ca 2013 este cel mai bun an pentru piata apartamentelor de la declansarea crizei.

WALL-STREET.RO va prezinta investitiile rezidentiale din Bucuresti in care se vor livra apartamente noi in acest an.

Complexul rezidential Militari Residence

In Militari Residence, proiectul rezidential din Bucuresti cu cele mai mari vanzari in 2013, o medie de 60-80 unitati locative pe luna, ar urma sa se livreze in prima parte din 2014 circa 1.600 de unitati locative, potrivit unor informatii transmise wall-street.ro de catre oficialii dezvoltatorului.

"Datorita ritmului rapid de vanzare din 2013 care ne-a depasit asteptarile, precum si a cererii constante din partea clientilor, am decis sa acceleram extinderea proiectului in a doua jumatate a anului trecut. Am avut un ritm de vanzare record pentru piata rezidentiala actuala, cu o medie lunara de aproximativ 60-80 de unitati vandute. Acesta este motivul pentru care mizam pe o dezvoltarea proiectului prin livrarea a 1.600 de apartamente in prima parte a anului urmator", au spus, anterior, oficialii proiectului.

Complexul rezidential Cosmopolis

Opus Land Development, dezvoltatorul Cosmopolis, unul din cele mai mari proiecte rezidentiale din Romania, va finaliza in acest an cel putin 400 de noi locuinte in cadrul ansamblului rezidential, investitiile programate pentru 2014 fiind de 18 milioane de euro.

"Vom investi in Cosmopolis aproximativ 18 milioane de euro in acest an, o suma care poate fi considerata foarte mare pentru un singur an si un singur proiect in piata rezidentiala actuala. 2013 a mers insa foarte bine, iar pentru 2014 consideram ca exista piata, avand obiective care presupun cresteri pe toate palierele in acest an - locuinte finalizate, dezvoltarea generala a Cosmopolis si mai multe contracte incheiate", a declarat Ahmet Buyukhanli, CEO Opus Land Development.

Coldwell Banker este agentul imobiliar exclusiv al Cosmopolis.

Dezvoltatorii din sud se duc si in nord: Proiect Metropolitan Residence de 240 apartamente in Aviatiei

Metropolitan Residence, brandul sub care s-au dezvoltat cateva sute de apartamente in zona de sud a Capitalei merge si in nordul Bucurestiului, dezvoltatorii avand un proiect cu 240 de apartamente in Aviatiei, proiectul ar urma sa fie finalizat la sfarsitul acestui an, constructia fiind programata sa inceapa in aprilie, potrivit informatiilor de pe site-ul proiectul.

In 2014, sub brandul Metropolitan Residence ar urma sa se livreze alte circa 400 de unitati locative in zona de sud.

Complexul rezidential Vista Rezidential Berceni

Anul trecut, compania Vista Rezidential Berceni, societate detinuta de omul de afaceri Florea Diaconu, proprietarul unuia dintre cei mai mari constructori din Romania, firma Delta ACM, a demarat constructia unui proiect rezidential de mari dimensiuni in Bucuresti.

Complexul imobiliar, denumit Vista Rezidential Berceni, va fi amplasat in sudul Bucurestiului, in spatele mallului Grand Arena si va include la finalizare un total de 1.000 de apartamente si circa 100 de spatii comerciale.

Proiectul va fi compus din 24 de blocuri si va avea 4 faze de constructie.

Primele 6 blocuri, care vor totaliza 200 de apartamente vor fi finalizate in iunie 2014. Prima faza de constructie va presupune o investitie de 10 mil. euro in timp ce intreg proiectul va costa 40 mil. euro, spun oficialii dezvoltatorului.

"Anul 2014 se anunta a fi cel putin interesant‎ din punct de vedere al proiectelor ce se vor lansa, cateva dintre ele avand anvergura Vista Rezidential Berceni" a declarat Catalin Grigore, director general SudRezidential, companie imobiliara care promoveaza proiectul.

Livrari considerabile si in alte blocuri noi din sudul Bucurestiului

In proiectul Studio Plus din sudul Bucurestiului se vor finaliza 400 de unitati locative in 2014, spune Catalin Grigore, seful SudRezidential.

Printre proiectele care vor livra cel mai mare numar de unitati noi in sudul Bucurestiului se numara si Gama Residence, unde ar urma sa fie livrate 280 de unitati locative noi in 2014.

Pe langa proiectele care vor fi in topul livrarilor din 2014, in zona de sud a Bucurestiului se vor mai livra si mai multe proiecte rezidentiale de mai mici de cateva zeci sau circa 100 de unitati locative care totalizeaza alte cateva sute de apartamente noi a caror livrare este programata pentru acest an.

Livrari de apartamente noi in proiecte importante sunt programate si in alte zone ale Bucurestiului.

Complexul rezidential Latin Residence

In Latin Residence se vor livra in acest an 156 de unitati locative, alte 98 de apartamente urmand sa se livreze intr-un bloc construit langa proiect, dar care nu este inclus in ansamblul rezidential, au spus oficialii dezvoltatorului pentru wall-street.ro.

Complexul rezidential Onix Residence

Morad Group, entitate controlata de familia Mrad, a demarat anul trecut constructia unui proiect rezidential care va cuprinde la finalizare 456 de apartamente in apropiere de Carrefour Orhideea, investitie totala ce se ridica la 20-25 mil. euro, au declarat anterior pentru wall-street.ro oficialii companiei.Toate cele 456 de apartamente vor fi finalizate in urmatorii 2-3 ani.

Constructia primei faze a proiectului, constand in 119 apartamente, se afla la nivelul 6 ( din 11 proiectate ) si va fi finalizata in septembrie 2014, iar potrivit datelor furnizate de reprezentantii dezvoltatorului pana in prezent au fost contractate circa 20% din unitatile locative din prima faza, in circa 3 luni de la lansarea pe piata a proiectului.

Proiectul cuprinde apartamente cu suprafete intre 46 mp si 98 mp, iar preturile incep de la 35.000 euro.

Complexul rezidential Confort Urban Rahova

Si in Confort Urban Rahova ar urma ca pana la finalul lui 2014 sa se livreze inca 400 de unitati locative pe langa cele circa 400 deja finalizate, potrivit datelor furnizate de SudRezidential, promotorul proiectului.

Complexul rezidential City Point Aviatiei

Red Sea Group si Shikun&Binui R.E.D, dezvoltatorii ansamblului rezidential City Point, construit in zona de Nord a Bucurestiului in Aviatiei ar urma sa livreze primul bloc, cu 45 de apartamente, din proiect pana la finalul lunii aprilie.

“Primului bloc (G) are structura finalizata, lucrandu-se in acest moment la instalatii, finisaje, amenajari exterioare cand vremea permite, finalizarea acestuia fiind programata pentru sfarsitul lunii aprilie 2014. Pana in acest moment au fost contractate 11 apartamente, preturile variind in functie de suprafata, etaj, pozitionare: 63.000 euro + TVA (5%) – garsoniera, incepand cu 68.600 euro + TVA (5%) pentru studiourile duble, incepand cu 81.000 euro + TVA (5%) – 2 camere. Apartamentele de 3 camere s-au vandut in totalitate”, au spus oficialii companiei pentru wall-street.ro.

Investitia primei faze a proiectului – 4 blocuri totalizand 200 de apartamente se ridica la valoarea de 15 mil. euro.

RealTime este agentul imobiliar al proiectului City Point.

Complexul rezidential Circului Park Tower

Mai multi investitori belgieni si greci au inceput in acest 2013 constructia unui imobil de 100 de locuinte in apropiere de Parcul Circului din Bucuresti, valoarea proiectului, la finalizare, fiind estimata la 17,5 milioane euro.

Proiectul, denumit Circului Park Tower, este dezvoltat de firma Rodelco, un vehicul creat de compania Ravago si investitori greci.

Proiectul este 15% contractat, preturile fiind cuprinse intre 1.000 si 1.500 euro plus TVA pe mp, potrivit Vioricai Dragotel, sales&marketing manager in cadrul proiectului.

Gran Via, livreaza 84 apartamente in Drumul Taberei

Grupul spaniol Gran Via, care detine terenurile mai multor foste platforme industriale din Bucuresti, estimeaza ca va vinde lunar 10-15 locuinte in primul imobil dezvoltat in Capitala, pe platforma Frigocom din Drumul Taberei, unde un apartament cu doua camere costa circa 46.000 euro.

Compania va finaliza in luna aprilie un imobil de 84 de locuinte, investitie de 4,5 milioane de euro, sustinuta din fonduri proprii. Investitia nu include costul terenului.

Compania vrea sa inceapa in acest an a doua faza a proiectului, constand in doua blocuri, similare cu primul, care in total vor avea circa 170 de locuinte, investitie de 9 milioane de euro noi.

Anul acesta vor mai fi livrate si proiectul rezidential Lake House Residence din zona Lacul Morii in care sunt cuprinse 94 de apartamente noi, din care precontractate sunt 25%, dar si in Vitan Residence urmeaza sa se livreze in iunie 2014 a doua faza a proiectului rezidential cu circa 80 de apartamente, din care circa 40-45% sunt deja precontractate.

Si in complexul rezidential Fundeni Residence mai sunt in prezent doua blocuri in curs de finalizare, potrivit datelor de pe site-ul proiectului.

Chiar daca nu au in constructie unitati noi in prezent in Bucuresti si alti dezvoltatori mari sunt interesari de investitiile rezidentiale. Adama are in pregatire doua proiecte, unul in Berceni si unul la Razoare, iar Tagor ar putea demara un proiect rezidential nou in zona de Nord. De asemenea, oficialii Benevo declarau recent ca sunt in cautare de terenuri pentru dezvoltari rezidentiale.

Pe langa proiectele mari, pe piata sunt si o serie de proiecte mici care vor fi livrate in acest an. Spre exemplu, potrivit oficialilor RealTime in acest an se va finaliza proiectul Nerva Traian 2, care are un total de 18 unitati locative din care disponibile la vanzare mai sunt doar 3. Nerva Traian faza I si Nerva Traian faza II sunt construite de acelasi dezvoltator, persoana juridica romana, cu o investitie de 1,4 mil. euro. Prima faza a proiectului cu 21 de apartamente, din care 19 s-au vandut, a fost finalizata anul trecut in toamna, iar a doua va fi finalizata in mai 2014.

Aceste proiecte sunt insa doar cateva din exemplele de investitii in proiecte de mici dimensiuni din zone exclusiviste sau centrale care s-au inmultit si ele.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri