20 Februarie 2014

Centrofarm construieste un imobil de birouri de 10 etaje la Universitate



Compania Centrofarm, care detine reteaua de farmacii cu acelasi nume, a inceput dezvoltarea unui imobil de birouri de 10 etaje in centrul Bucurestiului, in apropiere de Piata Universitatii, pe un teren de circa 2.100 de metri patrati.

Terenul se afla pe strada Tudor Arghezi, la intersectie cu strada Jean-Louis Calderon, iar autorizatia de constructie a fost obtinuta in luna februarie 2012 de la Primaria Bucuresti.

Pe o parte din teren, aflat intr-o zona protejata, exista o casa veche, care a ramas in urma unor demolari ale unor imobile invecinate realizate in urma cu cativa ani.

Contactati de agentia Mediafax, reprezentantii Centrofarm nu au oferit informatii despre proiect, insa informatiile publice despre lucrare arata ca imobilul va fi structurat pe 10 etaje, plus un etaj tehnic, inceperea constructiei a avut loc in februarie 2014, iar finalizarea este prevazuta pentru februarie 2017.

Centrofarm este controlata de firma General Farma Invest (detinuta de un vehicul inregistrat in Cipru, Degribo Consultans Limited, si de Catia Radulescu, directorul general al Centrofarm).

In zona pietei Universitatii exista mai multe proiecte de birouri si de retail in dezvoltare. Unul dintre investitori este Elmec Romania, care si-a schimbat de la inceputul acestui an numele in FF (Folli Follie) Group Romania si care va finaliza la inceputul anului viitor lucrarile de reconstructie a unei cladiri istorice de la intersectia strazii Ion Campineanu cu bulevardul Nicolae Balcescu, proiect care implica o investitie de aproximativ cinci milioane de euro. Langa aceasta cladire, firma Wellkept Imobiliare dezvolta un imobil de birouri care la parter va avea spatii comerciale, iar vizavi de spitalul Coltea o alta cladire istorica a intrat anul trecut in proces de renovare.

Exista insa si un proiect finalizat in zona, pe Bulevardul Magheru, cladirea Magheru One, a carei reabilitare a fost finalizata in 2012. Cladirea reabilitata de firma austriaca S+B Gruppe nu a reusit sa atraga decat un chirias in spatiile de birouri si un singur magazin de ochelari in spatiile comerciale de la parter.



Citeste si