Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat, joi, intr-o sedinta, indicatorii tehnico-economici pentru proiectul de modernizare a Cinematografului "Dacia", care arata ca lucrarile vor dura 12 luni si vor costa 3,9 milioane de lei, informeaza Mediafax.

Primarul Emil Boc a declarat, in cadrul sedintei CL, ca suma de 3,9 milioane de lei a fost stabilita prin proiect, urmand ca aceasta sa sufere eventuale modificari in urma licitatiei care va fi organizata de municipalitate.

"Cinematograful «Dacia» va avea o sala mare, dedicata proiectiilor de film si cinematecilor, dar ea va putea fi folosita si pentru spectacole de teatru sau pentru alte scopuri, cum ar fi conferintele. De asemenea, in sala mica va functiona un centru pentru copii, unde se vor putea organiza cursuri gratuite de sah, bridge, go, concursuri, cinemateca, productie locala de filme, cursuri pe tema cinematografiei. Va fi si un spatiu pentru expozitii si receptii. Vom putea gazdui aici acel gen de activitati despre care spuneam ca vrem sa le facem pentru a-i tine pe copii ocupati prin activitati extrascolare, dar spatiul va putea fi folosit si de alte categorii de cetateni, cum sunt pensionarii", a spus Boc.

Cinematograful "Dacia" a fost construit in anul 1981, in cartierul Manastur din Cluj-Napoca, si a avut doua sali de proiectie de filme, iar in 1996 a ajuns in administrarea societatii Atriss SRL, in urma unui contract de inchiriere incheiat cu Regia Romaniafilm - Radef, proprietarul cladirii.

Citeste si:

In anul 2004, Radef a transmis firmei respective o oferta privind vanzarea imobilului, insa procedura a fost sistata in 2005, iar cladirea a fost abandonata si s-a degradat.

Contractul de inchiriere a cladirii a expirat in 2009, cand Primaria Cluj-Napoca a preluat cladirea de la Radef, alaturi de alte trei cinematografe din municipiu.

SC Atriss SRL a cerut in instanta revocarea Hotararii Consiliului Local Cluj-Napoca de preluare a cinematografului, dar a pierdut procesul in 2012.

Tot in 2012, cinematograful "Dacia" a fost incendiat de persoane ramase necunoscute.