3 Martie 2014

O vila construita parca din emotii: scurt moment de liniste la granita amintirilor



Ajunsi pe bulevardul Ferdinand gasim repede vila de la numarul 13, o cladire discreta care insa te cuprinde pe masura ce o descoperi, un imobil care se etaleaza in trepte si iti ofera un moment de liniste venita din timpurile cand pe marile bulevarde goneau calestile.

Potrivit listei monumentelor istorice casa Maria Budisteanu din bulevardul Ferdinand dateaza din 1897. Imobilul, legat de numele uneia dintre vechile familii boieresti din Romania, Budisteanu, este unul discret, care abia dupa ce intri in curte incepe sa isi etaleze podoabele din vremurile trecute. Parchetul de bambus, candelabrele de cristal, sobele inalte decorative, vechiul pod care te imbie la o reverie romantica si in general caldura pe care aceasta casa o emana te fac sa iesi putin din rutina zilnica.

Deja inchiriata in momentul vizitei noastre de compania de consultanta in comunicare SmartPoint, casa in sine ramane o oaza a momentelor de introspectie. Ghid in vizita noastra ne-a fost Catalin Patrasescu, managing partner al SmartPoint, companie care si-a mutat sediul aici incepand cu debutul lui 2014.

“Ne-a placut caldura acestui spatiu”, spune Catalin Patrasescu. Sediul companiei este amenajat simplu, cu pete de culoare pe ici-colo si evident o amprenta a tehnologiei prin tablele interactive din salile de conferinta si sala de jocuri din crama. Arhitectura casei, in care Annie si Pascal Bentoiu au prins inceputul nationalizarii, ramane insa principalul element de decor al biroului SmartPoint.

Felul in care Annie Bentoiu descrie aceasta casa a fost unui dintre factorii care i-au determinat pe cei de la SmartPoint sa aleaga acest sediu. Povestea sensibila si emotionanta a locurilor si oamenilor din acele vremuri tulburi te urmaresc atunci cand vizitezi aceasta vila.

”Povestea a facut diferenta", marturiseste Patrasescu, insa compania a ales acest spatiu dintr-o serie de motive. "Ne-a placut foarte mult faptul ca este un spatiu cald si in plus compartimentarea este una potrivita pentru nevoile firmei si ne poate deservi profesional foarte bine”, a adaugat seful SmartPoint.

Astfel, departamentele din cadrul SmartPoint sunt mult mai bine raspandite in spatiu. Cei de la financiar pot avea parte de un spatiu mai linistit, creativii sunt intr-o mansarda inaltata, departamentele care se ocupa de activari de brand, spre exemplu, au avantajul unei curti de unde pot mult mai usor incarca si descarca materialele. Vila de 530 mp din Ferdinand este cu circa 200 mp mai mare decat vechiul sediu al companiei si pe langa compartimentarea potrivita structurii firmei a permis si amenajarea unei sali de jocuri, care periodic mai gazduieste si evenimente, in crama.

Dincolo de partea functionala, Catalin Patrasescu spune ca atunci cand ai sediul intr-o cladire monument istoric ai si o responsabilitate a intretinerii acelui spatiu.

Alexandru Petrescu, managing partner al Esop Consulting, compania care a intermediat inchirierea acestei vile, mentioneaza ca pe langa eleganta cladirii si valoarea culturala a imobilului celelalte doua mari avantaje ale imobilului din punct de vedere imobiliar sunt “amplasamentul central si zona de primire, distinsa ca amenajare si generoasa ca suprafata”.

Fotografii de Mircea Dragos.



Citeste si