Autoritatea pentru privatizare va vinde terenurile apartinand unor firme aflate in executare silita pentru recuperarea datoriilor neachitate la buget si fata de furnizori
Terenurile sunt considerate de expertii imobiliari ca fiind extrem de atractive pentru investitii in proiecte industriale sau rezidentiale. Activele sunt desfasurate pe suprafete de pana la 40.000 mp, iar preturile de pornire pentru licitatii sunt sub media preturilor din piata

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului va vinde terenurile apartinand unor firme aflate in executare silita si care sunt partial ocupate de cladiri si utilaje, informeaza Autoritatea pentru privatizare. Terenurile sunt considerate de expertii imobiliari ca fiind extrem de atractive pentru investitii in proiecte industriale sau rezidentiale.

Activele vor fi vandute pentru recuperarea datoriilor neachitate la buget si fata de furnizori ale celor aproape 70.000 de debitori. Pe lista companiilor ale caror active vor fi scoase la licitatie au fost incluse intr-o prima etapa Baneasa Bucuresti, IMSA Bucuresti, GES Scaieni, Fortus Iasi, Malpan si Pobac Bacau, cu active desfasurate pe o suprafata de pana la 40.000 mp.
Procedurile de vanzare pentru aceste societati vor incepe saptamana viitoare, iar pretul de pornire pentru fiecare activ a fost stabilit de un evaluator independent.

"Aceste proprietati sunt atractive pentru companiile care desfasoara activitati industriale sau de depozitare deoarece ele sunt situate in zone preponderent industriale si au ca active un numar important de constructii cu destinatii industriale", ne-a declarat Alexandru Nitescu, director al Departamentului Investitii al Companiei imobiliare Regatta.

Preturi mai mici decat media pietei

Astfel, pentru o hala cu suprafata construita de 1.420 metri patrati si un teren de 2.692 metri patrati, aflate in proprietatea firmei Baneasa Bucuresti, AVAS a stabilit un pret de pornire total de 1,32 milioane dolari, ceea ce inseamna ca fiecare metru patrat in aceasta zona va fi vandut cu un pret de pornire de 250 de euro/mp, in conditiile in care pretul mediu al pietei este de cam 300 de euro/mp. La acestea se adauga o alta hala de 2.475 metri patrati cu un teren aferent de 7.117 metri patrati dintr-un cartier rezidential din comuna Voluntari, cu un pret de pornire de 2,81 milioane dolari, si un teren de 5.320 metri patrati in aceeasi localitate, cu un pret de pornire de 961.000 dolari.

Din patrimoniul firmei IMSA Bucuresti va fi vandut un spatiu dintr-un imobil, in suprafata utila de 586 metri patrati, pretul de pornire fiind stabilit la 884.900 dolari. "Ofertele celor doua companii din Capitala sunt atractive, avand in vedere ca, in comuna Voluntari, terenurile sunt vandute cu cel putin 100 euro/metru patrat, iar in zona in care se afla activele IMSA, metrul patrat de teren costa minimum 300 euro", a declarat directorul general al Agentiei imobiliare Intermedias, Ion Radu Zilisteanu, informeaza Mediafax.

Provincia ar putea creste pe activele cu datorii

Din patrimoniul Companiei Fortus Iasi va fi vandut un teren in suprafata totala de 40.828 metri patrati, partial ocupat de cladiri, cu un pret de pornire de 3,45 milioane dolari. De la fabrica de geamuri GES Scaieni (judetul Prahova) vor fi vandute mai multe cladiri, utilaje si un teren de 124 metri patrati, precum si o statie de reglare gaze cu un teren aferent de 759 metri patrati, cu un pret de pornire stabilit la 7,55 milioane dolari. Tot din patrimoniul fabricii prahovene va fi scoasa si baza sportiva, incluzand o cladire si terenul aferent de 14.604 metri patrati, cu un pret de pornire de 94.338 dolari.

Din patrimoniul societatii Malpan din Satu Mare va fi scoasa la vanzare o cladire ce functiona pana acum ca moara de cereale, pe o suprafata desfasurata de 873 de metri patrati, la un pret de pornire de 34.535 de dolari. De la Pobac Bacau vor fi vandute mai multe cladiri si constructii, cu un teren aferent de 54.692 metri patrati, pretul de pornire fiind de 2,94 milioane dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri