Valoarea cumulata a mallurilor detinute de AFI in Romania depaseste 430 milioane de euro, potrivit celui mai recent raport financiar al grupului.

Astfel, valoarea AFI Palace Cotroceni se ridica la finalul lunii septembrie la 375 milioane euro, in timp ce valoarea AFI Palace Ploiesti a crescut dupa inaugurare cu 9 mil. euro, ajungand la 58 milioane euro.

Centrul comercial AFI Palace Cotroceni din Bucuresti, activul cel mai mare si mai important al companiei, a continuat sa isi imbunatateasca performanta, depasind bugetul estimat al companiei cu rezultate record. Venitul operational net al mall-ului a ajuns la 28,7 milioane euro in 2013, ceea ce reprezinta o crestere cu 6,5% comparativ cu 2012.

Mai mult, AFI Palace Cotroceni a inregistrat o crestere cu 4,3% (in euro) a cifrei de afaceri (vanzarilor) chiriasilor in 2013 fata de 2012, cand veniturile retailerilor s-au ridicat la 196 mil. euro, si o crestere cu 2% a traficului (numarul de vizitatori ai mallului), inregistrand o medie de 53.000 vizitatori pe zi, totalizand 19 milioane persoane in 2013.

AFI Palace Ploiesti se pregateste de inaugurarea complexului care cuprinde cinematograful si spatii de divertisment, a carui deschidere va avea loc in luna aprilie 2014. Rata de ocupare a ambelor faze este de 94%.

Citeste si:
Tranzactia anului in imobiliare: Fratii Paval cumpara birourile AFI
Tranzactia anului in...

Pe segmentul spatiilor de birouri, AFI Europe a semnat cel mai mare si mai important contract de inchiriere al anului 2013 din Romania, intreaga cladire AFI Park 2 fiind inchiriata companiei Electronic Arts. AFI Park 2 va fi finalizata in aprilie 2014. Prima cladire de birouri, AFI Park 1, cu 12.250 metri patrati inchiriabili, este 100% ocupata, in timp ce AFI Park 3, a carei constructie va fi incheiata in decembrie 2014, este deja pre-inchiriata in proportie de 40% companiei de IT Endava Romania, detinuta de investitori britanici.

Ca urmare a succesului inregistrat de AFI Park 1, 2 si 3 si a cererii constante din partea companiilor IT de a se reloca in noul hub IT al Bucurestiului, compania va incepe constructia AFI Park 4 & 5 in primul trimestru al anului 2014, cu o suprafata inchiriabila de 30.000 metri patrati, proiect ce va fi finalizat in ultimul trimestru din 2015.

AFI Europe isi continua strategia de mentinere a unui flux de numerar puternic si se concentreaza momentan pe dezvoltarea de proiecte de retail aditionale – un mall situat in Bucurestii Noi, “AFI Palace Bucurestii Noi”, un parc de retail in Arad, “AFI Palace Arad” si un nou proiect de birouri, “AFI Business Park”, localizat in Bucuresti, pe Bulevardul Progresului.

Citeste si:
AFI incepe constructia proiectului de birouri AFI Tech Park
AFI incepe constructia...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Orasul care atrage investitii masive, in ciuda infrastructurii lipsa