Plaza Centers vrea sa modifice mai multi termeni din parteneriatul public privat incheiat cu statul roman pentru proiectul imobiliar Casa Radio, care prevede constructia inclusiv a unei zone rezidentiale, componenta care insa nu se regaseste in planul urbanistic zonal (PUZ) obtinut deja.

"Contractul pe care l-am incheiat cu statul roman prevede constructia, pe langa birouri, spatii de retail si hoteliere si a unei zone rezidentiale. Pe de alta parte PUZ-ul nu prevede si zona rezidentiala pentru ca nu mai cumpara nimeni locuinte. Vrem sa modificam prevederile contractulului, conform PUZ-ului, si sa construim doar birouri, retail si spatii hoteliere. Termenii comerciali vor ramane neschimbati", a declarat Hanan Schraiter, marketing & business development manager in cadrul Plaza Romania.

Plaza Centers, care a intrat in reorganizare judiciara in acest an, detine o participatie de 75% din proiectul Casa Radio, intr-un parteneriat semnat in 2006 cu Ministerul Dezvoltarii. Proiectul ar urma sa aiba o suprafata neta construita de 550.000 metri patrati, cu un centru comercial cu o suprafata inchiriabila de 76.000 metri patrati, dar si spatii de birouri, hotel, apart-hotel si un centru de conferinte. Potrivit raportului financiar al companiei, proiectul are PUD (plan urbanistic de detaliu) si PUZ, iar finalizarea primei faze este programata pentru 2016-2017, potrivit Mediafax.

Compania a realizat o serie de demolari si lucrari preliminare la acest proiect, dar a oprit investitiile complet in 2009, dupa inceperea crizei. "Din cauza crizei financiare si pentru a asigura un proces de constructie conform conditiilor actuale ale pietei, Plaza Centers a inceput discutiile preliminare cu autoritatile romane cu privire la dezvoltarea viitoare a proiectului. Compania a anuntat autoritatile romane in mod oficial ca se incearca redefinirea unor termeni din parteneriatul public privat existent, precum orarul, structura si alte repere", se mentioneaza in raportul financiar.

Plaza Centers detine terenuri in Targu Mures, Miercurea Ciuc, Constanta, Slatina, Hunedoara, Iasi si Bucuresti, unde intentiona inainte de declansarea crizei sa dezvolte spatii de retail. Inceperea constructiei a fost amanata insa in repetate randuri, iar pentru acest an dezvoltatorul israelian isi propune sa inceapa dezvoltarea proiectului din Timisoara si a unuia langa Ateneu, in Bucuresti.

"Am continuat studiile de fezabilitate, planificare si autorizare pentru proiectul Timisoara Plaza, care va avea o suprafata comerciala inchiriabila de 38.000 mp, dar si pentru proiectul Cina din Bucuresti. La Timisoara Plaza, constructia este programata sa inceapa la sfarsitul acestui an, cu termen de finalizare in 2016. Proiectul comercial si de birouri Cina din Bucuresti va avea o suprafata inchiriabila de 4.800 metri patrati si ar putea fi finalizat in 2015-2016", mai precizeaza sursa citata.

Hanan Schraiter a declarat ca in perioada urmatoare se va lucra la obtinerea finantarii pentru mallul din Timisoara, in conditiile in care investitia se va ridica la circa 60 de milioane de euro. In ceea ce priveste proiectul din Bucuresti, Plaza Centers vrea sa dezvolte un proiect care va cuprinde spatii comerciale si de birouri langa Ateneul Roman din Bucuresti. Valoarea activelor pe care Plaza Centers le detine in Romania s-a depreciat cu 45 milioane de euro, la 177 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri