Kasper Immo Invest, companie controlata de Daniela Kasper, a demarat anul trecut o investitie intr-un proiect rezidential vizavi de platforma Tractorul Brasov. Proiectul rezidential Avangarden Tractorul va cuprinde in total 500 de apartamente, iar investitia se va ridica la 15 mil. euro. In acelasi timp dezvoltatorul din Brasov negociaza cu Immochan dezvoltarea componentei rezidentiale din proiectul Coresi de pe fosta platforma industriala Tractorul Brasov.

Kasper Immo Invest a demarat in vara anului trecut proiectul rezidential Avangarden Tractorul, vizavi de viitorul centru comercial Coresi, proiect pe care Immochan vrea sa il inaugureze in martie 2015.

In iulie acest an se va da in folosinta primul bloc din Avangarden Tractorul compus din 50 de apartamente, urmand ca pana la finalul lui sa se dea in folosinta si a doua cladire care include alte 50 de apartamente. Toate cele 500 de apartamente din Avangarden Tractorul vor fi ridicate in maximum 4 ani.

Preturile in cadrul proiectului incep de la 32.000 euro inclusiv TVA si ajung pana la 90.000 euro, TVA inclusa (locurile de parcare si boxa la demisol sunt incluse in pret. Preturile pe metru patrat sunt calculate de la 720 euro / mp si ajung pana la maxim 900 euro / mp, in functie de modalitatea de plata si orientarea imobilelor.

Avangarden Tractorul - cum au mers vanzarile

In momentul de fata in primul bloc care se va da in folosinta in luna iulie 2014 sunt contractate 90% din apartamente.

Citeste si:
Ceetrus a incheiat a treia faza de lucrari la Coresi Business Campus
Ceetrus a finalizat a treia...

In al doilea bloc. care se va da in folosinta in luna decembrie 2014, sunt contractate 40% din apartamente, iar in cel de-al treilea bloc, care se va da in folosinta in luna iulie 2015, sunt deja contractate 10% din apartamente.

In cursul anului trecut compania a vandut circa 150 apartamente atat in proiectul Avantgarden 2 (deja finalizat) cat si in proiectul Avantgarden Tractorul.

Avangarden Tractorul

“Pentru acest an ne-am propus sa vindem integral atat primele doua blocuri, cat si minim 70% din blocul care va avea finalizare in luna iulie a anului 2015”, au spus oficialii companiei.

Citeste si:
Ce trebuie sa stii inainte de a cumpara primul tau apartament
Ce trebuie sa stii inainte de...

Aproximativ 30% din vanzarile de pana acum s-au efectuat prin Programul Prima Casa, atat in Proiectul Avantgarden 2, cat si in proiectul Avantgarden Tractorul

Avangarden Tractorul este singurul proiect proiect al companiei aflat in prezent in constructie in Brasov sau in alte orase.

“Pentru anii 2014 – 2015 ne-am propus edificarea primelor 5 blocuri, ceea ce inseamna aproximativ 250 unitati locative”, au spus oficialii companiei pentru wall-street.ro.

Kasper Immo Invest va dezvolta si zona rezidentiala din proiectul Coresi

“Datorita faptului ca suntem in discutii cu Immochan, divizia de imobiliare a retailerului Auchan in vederea dezvoltarii unui nou ansamblu rezidential pe fosta platforma Tractorul din Brasov, in momentul de fata nu ne gandim la dezvoltarea altor proiecte in alte orase”, au adaugat oficialii companiei.

Citeste si:
Consultant in imobiliare: Exista dezvoltatori care au innebunit!
Consultant in imobiliare:...

Discutiile cu Immochan au inceput in urma cu un an.

“Fiind un proiect destul de mare care se va desfasura pe o fosta platforma industriala, necesita o abordare ampla si atenta. In acest sens s-au gasit solutii care sa faca posibila o colaborare de succes pentru ambii parteneri”, au mentionat oficialii companiei.

Reprezentantii Immochan au declarat recent ca isi propun ca anul viitor sa inceapa constructia zonei rezidentiale din proiectul Coresi, mentionand ca in prezent pot fi construite circa 2.000 de locuinte pe fosta platforma Tractorul Brasov.

Diaconu a spus ca inca nu a fost agreata formula colaborarii dintre Immochan si Daniela Kasper si nu se stie daca va fi un joint venture sau o vanzare de teren catre acest dezvoltator. Seful Immochan a mentionat ca varianta vanzarii ar fi mult mai simpla, dar ca in cazul in care se va agrea aceasta solutie vanzarea va avea loc succesiv pentru a se asigura ca pe teren chiar se dezvolta si nu este achizitionat speculativ.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Inca 25 mil. euro, in proiecte rezidentiale din Capitala