Reconversia proiectului imobiliar Cartierul Tineretului din Cluj in parc fotovoltaic a fost blocata de Curtea de Apel Targu Mures, care a oferit castig de cauza companiei Polus Real Estate, actionarul majoritar al proiectului. Practic, instanta de judecata a anulat o hotarare a AGA prin care Polus Real Estate isi ceda actiunile in proiect. Astfel, dupa circa 3 ani investitorul a reusit practic sa isi recupereze propria firma.

Razboiul pentru mega-proiectul Cartierul Tineretului Cluj a inceput in 2011, cand compania Polus Real Estate a aflat cu surprindere ca nu mai este actionar la Cartierul Tineretului Cluj SRL, companie in care detinea o participatie de 49%.

In vara lui 2011, firma Cartierul Tineretului Cluj SRL isi schimba actionariatul, firma Polus Real Estate cedand participatia de 49% din proiect firmei Green Energy Napoca, potrivit unui anunt din Monitorul Oficial din 2011.

Arpad Paskany, care detinea 13% din actiunile Polus Real Estate, se asociase in 2010 cu firma WWS Energy ( actionar la Green Energy Napoca) pentru a construi un parc fotovoltaic in locul proiectului rezidential.

Paskany detine, potrivit datelor Recom, 13% din Polus Real Estate, 77% din companie este detinuta de Iris Ventures Limited din Marea Britanie si 10% de Burnet Holding din SUA.

“Acum, instanta de judecata a anulat definitiv si irevocabil hotararea AGA nr. 3/5 iulie 2011 a SC Cartierul Tineretului Cluj SRL, prin care cota-parte de 49% detinuta de Polus Real Estate era cesionata cu titlu gratuit catre SC Green Energy Napoca SRL, companie controlata de Arpad Paskany”, spun oficialii Polus Real Estate.

Polus Real Estate a investit deja 8 mil. euro in Cartierul Tineretului Cluj

Aceasta decizie permite actionarilor majoritari sa continue dezvoltarea unuia dintre cele mai mari si mai moderne proiecte imobiliare din Romania si protejeaza investitia de 8 milioane de euro deja facuta de catre acestia.

Consiliul Local Cluj-Napoca (CL), partenerul SC Polus Real Estate SRL in proiectul „Cartierul Tineretului”, a fost instiintat de revocarea fostului director Sebok Andrea Betty (careia hotararea de revocare i-a fost comunicata prin executor judecatoresc). Cu toate acestea, CL a acceptat in continuare valabilitatea declaratiilor facute de ea sau de catre mandatarii sai.

Aceste declaratii s-au facut fara acordul actionarilor majoritari ai Polus Real Estate si contrar vointei acestora, fara nici un mandat legal, de catre persoane care nu aveau dreptul sa reprezinte compania in fata administratie locale. Aceste semnaturi si declaratii, pe langa faptul ca sunt lovite de nulitate si nu pot avea efecte legale, ar putea avea si aspecte de natura penala, in raport cu daunele produse.

Polus Real Estate vrea sa continue planurile initiale de investitii din Cluj

„Conducerea Polus Real Estate a avut mereu incredere ca autoritatile romane vor trage la randul lor aceasta concluzie evidenta, care reiese din litigiul civil. De asemenea, noi am informat deja publicul ca mai mult de 8 milioane de euro sunt investite in pregatirea si planificarea acestui proiect imobiliar, suma care ar fi fost pierduta in intregime in cazul in care proprietatile din Cartierul Tineretului ar fi fost transferate in mod ilegal”, a declarat Csiszér Lajos Péter, directorul companiei.

Pentru a-si proteja investitia, Polus Real Estate a pornit procedura de dizolvare si de lichidare a SC Cartier Tineretului Cluj SRL, litigiu care a fost suspendat pana la recenta decizie, definitiva si irevocabila, a Curtii de Apel Targu Mures.

In prezent, Polus Real Estate intentioneaza sa continue procesul si va continua sa ia toate masurile legale necesare pentru a se asigura ca toate permisele de constructie neautorizate vor fi anulate, investitiile in viitor protejate, iar planurile originale de investitii imobiliare vor fi puse in aplicare.

„Polus Real Estate saluta decizia Curtii de Apel, care - pentru de a doua oara – constata nulitatea absoluta a unei decizii ilegale a companiei SC Cartierul Tineretului Cluj SRL. Acest lucru aduce inapoi Romania pe harta de dezvoltare europeana si va consolida increderea in piata locala”, a declarat Csiszer Lajos Peter.

Proiectul rezidential din Cluj ar urma sa cuprinda 5.000 de apartamente.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri