Fondul de investitii sud-african NEPI a atras marti aproximativ 80 milioane euro printr-o majorare de capital cu o valoare initiala de circa 60 milioane euro. Banii vor fi folositi de investitorul care are in dezvoltare mai multe centre comerciale in Romania pentru finantarea oportunitatilor de achizitie si dezvoltare.

"NEPI a incheiat oferta ABB anuntata astazi, 8 aprilie 2014. Datorita cererii puternice, majorarea de capital s-a facut pentru 1,16 miliarde ranzi sud-africani (aproximativ 80 milioane euro). La acest nivel, oferta a fost suprasubscrisa. Noile actiuni NEPI ce vor fi emise ca urmare a ofertei ABB, au fost la pretul de 83,50 ZAR (ranzi - n.r.) pe actiune, cu un discount de 2,1% fata de pretul mediu ponderat din ultimele 30 zile sau 5,2%, luand in calcul pretul de inchidere anterior, din data de 7 aprilie 2014", se arata intr-un comunicat transmis marti de fondul de investitii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) si citat de Mediafax.

La oferta nu au putut participa investitori din Romania, iar noile actiuni vor fi emise in data de 17 aprilie, potrivit NEPI.

Fondul de investitii imobiliare NEPI, listat la BVB, a anuntat marti o majorare de capital de aproximativ 60 milioane de euro prin emisiunea de noi actiuni comune.

Majorarea de capital depinde de pretul acceptabil pentru NEPI, iar noile actiuni vor fi emise conform hotararii companiei de a emite actiuni contra numerar, asa cum s-a aprobat de catre actionarii NEPI in cadrul Adunarii Generale Anuale din data de 2 mai 2013, se mentioneaza in comunicatul transmis BVB.

In informarea transmisa BVB se mentioneaza ca incasarile aferente majorarii de capital se vor folosi pentru a finanta partial potentiale oportunitati de achizitii si dezvoltari.

Majorarea de capital va fi implementata printr-o oferta de actiuni tip accelerated book build (“ABB”)la care vor putea participa doar investitorii publici (conform articolelor 4.25 - 4.26 din Cerintele de Listare ale JSE), sub conditia unei subscrieri minime de 1 milion zar per investitor.

ABB se deschide pe 8 aprilie 2014, la orele 09:00 (ora Africii de Sud) si compania are dreptul de a inchide oferta oricand dupa deschidere. Pretul si alocarile vor fi anuntate la scurt timp dupa inchiderea ABB.

NEPI a cumparat la finalul anului trecut centrul comercial City Park Constanta de la grupul Neocity, tranzactie de 81 mil. euro. Anul acesta compania are in dezvoltare doua centre comerciale, unul in Targu Jiu si unul in Bucuresti. Ambele ar urma sa se deschida in toamna. De asemenea compania are in dezvoltare si centrul comercial Mega Mall din Bucuresti, care ar urma sa fie inaugurat in 2015.

Citeste si Ce malluri ar urma sa fie deschise in urmatorii 2 ani.

In prezent, NEPI gestioneaza in Romania Promenada Mall Braila, Ploiesti Shopping City, Galati Shopping City, Retail Park Auchan Pitesti, Deva Shopping Centre, Severin Shopping Center si City Park Constanta, dar si cladirile de birouri Floreasca Business Park, The Lakeview in Bucuresti si City Business Centre Timisoara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri