Firma Calipso din Oradea, controlata de SIF Banat-Crisana, intentioneaza sa vanda la pachet prin licitatie 41 de spatii comerciale, cu un pret de pornire de 4 milioane de euro si intentioneaza, totodata, sa preia mai multe afaceri in turism.

Operatiunile urmeaza sa fie aprobate in Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor, care va avea loc pe data de 19 mai. Pe ordinea de zi figureaza si schimbarea denumirii Calipso SA in SIF Hoteluri SA. In acelasi timp, domeniile secundare de activitate ale firmei vor fi completate cu "activitati ale holdingurilor" si "alte activitati de creditare".

In martie anul trecut, SIF Banat-Crisana (SIF1) anunta ca va infiinta doua holdinguri care vor cuprinde firmele din sectorul imobiliar si cel hotelier, la care societatea de investitii financiare este actionar majoritar. Actiunile celor doua holdinguri vor fi listate la Bursa de Valori Bucuresti, scrie Mediafax.

Hotelul Doubletree by Hilton de cinci stele din Oradea este cel mai cunoscut hotel din portofoliul SIF Banat-Crisana. Cladirea a fost construita prin intermediul firmei Calipso Oradea, la care SIF Banat-Crisana detine 96,65% din actiuni. Hotelul a fost deschis in luna septembrie si are o capacitate de 147 de camere, patru sali de conferinta, o sala de receptii si un restaurant cu specific mediteranean.

DoubleTree by Hilton este un brand hotelier international sub care functioneaza in prezent peste 300 de hoteluri in toata lumea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri