Orasul Jeddah din Arabia Saudita va gazdui constructia celei mai inalte cladiri din lume, de peste 1.000 m si cu 200 de etaje, lucrare al carei cost este evaluat la 1,2 miliarde de dolari.

Lucrarile pentru constructia Kingdom Tower vor demara la finele acestei luni, pe 27 aprilie, iar termenul de finalizare va fi de 5 ani, relateaza CNN.

Proiectul Kingdom Tower, al carui schite au fost prima data realizate in anul 2008, va fi realizat de catre arhitectul Adrian Smith, cunoscut si pentru crearea Burj Khalifa din Dubai, cladirea care masoara 828 de metri si este in prezent cea mai mare cladire din lume.

Din componenta Kingdom Tower vor face parte 59 de lifturi, iar la etajul 157 cea mai inalta cladire din lume va beneficia de o terasa cu restaurante de lux.

Orasul Jeddah are in momentul de fata circa cinci milioane de locuitori, prezinta deschidere la Marea Rosie prin cel mai mare port, iar autoritatile din regiune au in vedere un proiect de 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta un nou cartier

Sursa foto: captura industrytap.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri