ANL are in plan sa incepa in acest an 18 noi proiecte rezidentiale in cele doua mari programe ale agentiei, Locuinte pentru Tineri si Locuinte prin Credit Ipotecar, bugetul total fiind de 64 mil. lei, a declarat Dumitru Nancu (foto), directorul general al ANL, la deschiderea targului imobiliar Timon, unde ANL este prezenta cu un stand.

Nancu a declarat ca anul acesta pentru prima oara in ultimii 5 ani, ANL va deschide noi santiere in programul Locuinte prin Credit Ipotecar. Orasele vizate sunt Alba Iulia, Ploiesti, Mangalia si Alexandria.

“Pentru aceste lucrari sunt bugetate 64 mil. lei, insa vom vedea exact care va fi investitia dupa licitatii, pentru ca de obicei preturile la care se atribuie contractele sunt mai mici decat cele estimate”, a explicat Nancu.

Nancu a mentionat ca in prezent ANL are in executie peste 1.900 de apartamente in 38 de santiere iar pentru acest an este prevazuta livrarea a 1.200 de noi locuinte si inceperea constructie altor 460, in programul Locuinte pentru Tineri.

In programul Locuinte pentru Tineri ANL a construit din 2002 peste 31.000 de locuinte, in timp ce in programul Locuinte prin Credit Ipotecar au fost construie peste 3.000.

De anul trecut, ANL poate vinde chiriasilor din programul Locuinte pentru Tineri casele in care stau prin programul Prima Casa, agentia avand un plafon de garantere prin Prima Casa de aproape 500 mil. lei. Din octombrie pana in prezent ANL a vandut 380 de locuinte prin Prima Casa, nivel aproximativ egal cu totalul vanzarilor din perioada 2009-2013. Valoarea totala a vanzarilor prin Prima Casa s-a ridicat la 38 mil. lei, fata de 45 mil. lei in perioada 2009-2013.

Pana 31 de iulie, locuintele ANL pot fi cumparate cu 326 de euro pe metru patrat, astfel ca pentru o garsoniera pretul total este de 81.000 de lei, pentru un apartament cu doua camere de 113.200 de lei (25.000 euro), pentru unul de trei camere de 142.600 lei (32.000 euro).

Pentru a promova ofertele ANL, consilierii agentiei merg din usa in usa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri