Compania Globalworth, controlata de omul de afaceri, Papalekas, activ de 15 ani pe piata imobiliara din Romania si Europa de Sud-Est, a investit in proiecte imobiliare de pe piata locala 72,6 milioane de euro si a castigat din aceste investitii 341,4 milioane de euro (investitii din 2001-2009). In prezent compania are 10 obiective de investitii pe plan local, printre care si dezvoltarea unui complex de birouri in Pipera si achizitia cladirii de birouri ocupata de UniCredit Tiriac Bank.

Terenul din zona de nord a Bucurestiului se afla pe lista investitiilor pe care compania Globalworth urmeaza sa le realizeze cu fondurile stranse recent de pe bursa londoneza. Lista cuprinde zece obiective de investitii, cladiri finalizate, terenuri si proiecte in dezvoltare sau renovare, inclusiv sediul UniCredit din apropierea Pietei Presei Libere din Bucuresti, pentru care compania ar urma sa plateasca in total 129,5 milioane de euro. In plus, proiectele necesita investitii de peste 100 milioane de euro. Unele din proiecte au fost achizitionate, iar altele sunt in negocieri avansate, potrivit unui raport al firmei Globalworth, controlata de Papalekas, relateaza Mediafax.

In Bulevardul Dimitrie Pompei, Papalekas vrea sa dezvolte pe terenul, amplasat langa complexul Upgroud, detinut tot de omul de afaceri, un complex de birouri si spatii de retail, cu o suprafata inchiriabila de 50.000 de metri patrati.

Un alt proiect pe care Papalekas il are pe lista investitiilor viitoare este Timisoara Airport Park in zona de Nord-Est a orasului, in apropierea aeroportului. In prezent, in parc functioneaza producatorul de componente auto Valeo, dar planurile vizeaza dezvoltarea a inca trei faze totalizand 68.000 metri patrati. Toate cele trei faze sunt inchiriate integral, iar tranzactia se ridica la 17,3 milioane de euro.

In Bucuresti, omul de afaceri vrea sa investeasca 6,3 milioane de euro intr-un proiect in Centrul Vechi. Proprietatea consta intr-o cladire existenta si intr-un teren pentru dezvoltare, iar la finalizare, proiectul va avea peste 6.500 de metri patrati suprafata inchiriabila de spatii comerciale. Tot in zona, vizavi de spitalul Coltea, se afla o alta investitie vizata de omul de afaceri, Bratianu Office Building, o cladire veche, monument istoric, in curs de renovare si consolidare, lucrarile urmand sa fie finalizate in lunile viitoare. Proiectul va avea 3.000 de metri patrati de spatii de retail si de birouri.

Papalekas va dezvolta, de asemenea, un proiect de retail, de 8.000 de metri patrati, in zona de nord a Bucurestiului, in apropiere de DN1, unde vor functiona un magazin de articole sportive Decathlon si un supermarket Mega Image. Investitia se ridica la peste 5 milioane de euro.

Omul de afaceri a anuntat saptamana trecuta ca a strans 144 milioane euro de pe bursa de la Londra, bani care vor fi utilizati pentru investitii, inclusiv pentru cumpararea cladirii de birouri UniCredit HQ din Bucuresti. Fondurile, in suma totala de circa 144 milioane euro, vor fi investite partial pentru dezvoltarea proiectelor detinute de companie (circa 23 milioane euro), pentru achizitia si dezvoltarea de noi proiecte, care fie au fost contractate, fie sunt in stadii avansate de negociere (circa 56 milioane euro) si pentru plata facilitatii de credit de 65 milioane euro.

Papalekas, care in ultimii ani a mai cumparat Tower Center, Cathedral Plaza sau City Mall, mai are in dezvoltare o cladire de birouri in zona Floreasca Barbu Vacarescu. Omul de afaceri, unul dintre cei mai activi investitori imobiliari din Romania din ultimii ani, unde este prezent de 15 ani.

Potrivit unui raport al companiei Globalworth, controlata de omul de afaceri, Papalekas, activ de 15 ani pe piata imobiliara din Romania si Europa de Sud-Est, a investit in proiecte imobiliare de pe piata locala 72,6 milioane de euro si a castigat din aceste investitii 341,4 milioane de euro, adica de 4,7 ori suma investita. Investitiile luate in calcul se refera la perioada 2001-2009, potrivit Mediafax.

Papalekas a castigat cel mai mult, de peste 9 ori suma investita, din mai multe proiecte, nenominalizate insa, realizate in perioada 2001-2005.
De asemenea, pentru cladirile de birouri din complexul Upground din Pipera, vandute fondului RREEF si recumparat apoi, omul de afaceri a castigat de 7,7 ori banii investiti pentru cladirea BOB si de 2,9 ori investitia din BOC.

Pentru restul investitiilor, inclusiv fostul centru comerciale City Mall, cladirea de birouri Eliade Tower, PGV Tower, dar si loturi de teren in zona Nordului, castigul variaza de la 2,1 ori suma investita la 5,9 ori.

Omul de afaceri detine, prin compania Globalworth, active imobiliare evaluate la peste 500 de milioane de euro, printre cele mai importante Tower Center, Cathedral Plaza, Upground, precum si mai multe proiecte in curs de dezvoltare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri