Cladirea de birouri Omega City Business Center din zona Nerva Traian din Bucuresti, sediul Astra Asigurari si Romania Libera, a fost scoasa la vanzare de Piraeus Bank, potrivit unui anunt de pe site-ul bancii. Imobilul face parte din portofoliul de active reposedate al Piraeus Bank si a fost preluat de banca de la o societate din Giurgiu controlata de Dan Adamescu si aflata in faliment.

Dupa reposedare, banca a scos la vanzare cladirea de birouri din Capitala pentru 14 mil. euro.

Compania Omega City Business Center SRL, fostul proprietar al cladirii, este o companie detinuta de Delta Venture SPV, companie care la randul ei este controlata de Nova Group Investments, societate controlata de omul de afaceri Dan Adamescu. Cladirea societatii Omega City Business Center, aflata in faliment, a fost initiala scoasa la vanzare prin lichidatorul judiciar al societatii. Lichidatorul judiciar al societatii Phoenix Lar IPURL a scos in primele luni ale anului activul la vanzare la un pret de pornire de circa 9 mil. euro, licitatia fiind programata pe 14 martie 2014.

Pana la urma, insa, cladirea de birouri, cu o suprafata inchiriabila de peste 13.000 mp, a fost preluata de banca Piraeus Bank, creditor garantat, in contul datoriei pe care societatea o avea la banca.

In acest moment, activul apare la vanzare pe site-ul bancii, la categoria bunuri reposedate. In anuntul de vanzare al Piraeus, cladirea de birouri este scoasa pe piata la 14 mil. euro.

Citeste si:
Rosu, ASF: Este putin probabil sa se repete un nou caz Astra Asigurari
Cristian Rosu (ASF): Este...

Cladirea de birouri a fost construita in 1996, iar in 2003 societatea Nova Trade a adus imobilul ca aport la capitalul social al Astra Asigurari. Prin aportul activului imobiliar la capitalul social al Astra, Nova Trade si-a majorat, la aceea data, participatia la compania pana la aproape 95%. In 2007, Astra Asigurari a hotarat sa vanda imobilul, cumparatorul fiind firma Omega SRL, societate care figureaza in prezent ca fiind radiata la Registrul Comertului. Activul imobiliar din Bucuresti a fost pana la preluarea de catre Piraeus Bank in proprietatea Omega City Business Center SRL, societate in faliment si controlata tot de Dan Adamescu.

Oficialii Piraeus nu au oferit niciun comentariu pana la ora publicarii materialului.

Sursa foto:cbc-office.ro

Citeste si:
AMENDA uriasa pentru UNSAR si 9 asiguratori RCA de la CC: 53 MIL. euro
Consiliul Concurentei a...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Viitorul muncii: previziuni despre evolutia cladirilor de birouri