Majoritatea celor interesati sa cumpere o locuinta au un buget de 40.000-60.000 de euro, interval de pret acoperit cel mai bine de oferta de pe piata (pana la 50% din total) in marile orase din tara, cu exceptia Bucurestiului, unde acesta reprezinta doar 27% din total, potrivit imobiliare.ro.

"Dupa aproape cinci ani de la demararea programului Prima Casa, in iunie 2009, acesta a devenit cel mai important etalon de pret in materie de tranzactii cu locuinte", se arata intr-un comunicat al imobiliare.ro.

Astfel, potrivit unei analize realizate de portal pe baza cautarilor efectuate la nivel national in luna aprilie, 66% dintre vizitatori cauta un apartament cu un pret maxim de 60.000 de euro. Mai exact, 16% dintre potentialii cumparatori si-ar dori o locuinta care sa coste cel mult 20.000 de euro, 24% ar avea un buget cuprins intre 20.000 si 40.000 de euro, in vreme ce 26% ar dispune pentru o achizitie de 40.000-60.000 de euro.

Pentru o casa cu un pret cuprins intre 60.000 si 80.000 de euro ar opta 18% dintre cumparatori, in vreme ce una de 80.000-100.000 de euro ar fi interesanta pentru 8% dintre acestia. Nu in ultimul rand, apartamentele mai scumpe de 100.000 de euro atrag doar 8% dintre cautarile pe imobiliare.ro.

"Per ansamblu, oferta din piata rezidentiala pare destul de bine adaptata cererii, in conditiile in care ponderea unitatilor cu preturi de pana la 60.000 de euro se ridica la peste 50% in marile orase ale tarii (cu exceptia Bucurestiului), insa ajunge si pana la 80%. Discrepante notabile apar insa la defalcarea acestei oferte pe intervale mai mici de pret - spre exemplu, desi la nivel national circa o sesime dintre potentialii cumparatori ar fi interesati de o locuinta mai ieftina de 20.000 de euro, anunturile pe acest segment nu depasesc o cota de 2% in Capitala si in celelalte centre regionale", se mentioneaza in comunicat, potrivit Mediafax.

Citeste si articolul Apartamentele de Prima Casa acopera pana la 80% din piata. Topul oraselor cu cea mai mare oferta.

Sursa foto: Living/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri