Fondul de investitii New Europe Property Investments (NEPI) a intregistra un profit net de 13,3 mil. euro in primul trimestru al anului, in crestere cu 18,6% fata de aceeasi perioada a anului trecutr, potrivit unui raport al companiei.

Incasarile din chirii si alte venituri din exploatare s-au dublat, la 19,8 milioane euro, de la 9,9 milioane euro in 2013, potrivit situatiilor financiare transmise, joi, Bursei de Valori Bucuresti, avans care poate fi explicat prin cresterea portofoliului de proiecte imobiliare, relateaza Mediafax.

Costurile cu exploatarea investitiilor imobiliare au avansat in acelasi ritm, de la 2,3 milioane euro la 5,1 milioane euro. La finele lunii martie, NEPI avea datorii de 342 milioane euro, cu 62% peste cele din 2013, de 211 milioane euro.

Activele fondului, unul dintre cei mai activi investitori imobiliari de pe piata locala, erau estimate la sfarsitul lunii martie la 1,066 miliarde de euro, in urcare de la 616,26 milioane de euro la finalul primului trimestru din 2013.

Fondul de investitii a ajuns la un portofoliu de centre comerciale de peste 200.000 metri patrati pe piata locala. Dezvoltatorul are in lucru inca trei proiecte de retail, respectiv Mega Mall Bucuresti, Vulcan Strip Mall Bucuresti si Targu Jiu Shopping City.

Citeste si:
NEPI Rockcastle bugeteaza 110 mil. euro pentru Promenada Craiova
NEPI Rockcastle bugeteaza 110...

In prezent, NEPI gestioneaza in Romania Promenada Mall Braila, Ploiesti Shopping City, Retail Park Auchan Pitesti, Deva Shopping Centre, Severin Shopping Center, dar si cladirile de birouri Floreasca Business Park, The Lakeview in Bucuresti si City Business Centre Timisoara.

Fondul mai detine cladirile de birouri The Lakeview si Floreasca Business Park din Bucuresti si City Business Center din Timisoara, precum si Ploiesti Shopping City si Promenada Braila. Fondul are in proprietate si o serie de terenuri pentru dezvoltarea de centre comerciale.

NEPI este primul fond de investitii imobiliare listat la Bursa de Valori Bucuresti, pe segmentul de piata creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs). Fondul mai este listat la bursele de valori de la Johannesburg (Africa de Sud) si de la Londra, pe segmentul AIM.

Citeste si:
Concurenta din Capitala impinge dezvoltatorii de retail spre provincie
CBRE: Concurenta din...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ce orase din tara au "vanat" dezvoltatorii de mall-uri in 2019