Blocul de 27 de etaje detinut de cel mai bogat om din India, Mukesh Ambani, se mentine pe primul loc in topul celor mai scumpe locuinte din lume realizat de revista Forbes si preluat de Business Insider.

Locuinta de 37.000 mp poarta numele Antilia, dupa o insula mitica din Oceanul Atlantic. Ambani, presedintele companiei Reliance Industries, a cheltuit intre 1 si 2 miliarde de dolari pentru constructia cladirii.

Cladirea gazduieste sase etaje cu locuri de parcare, trei rampe pentru elicoptere si necesita un personal de 600 de oameni pentru intretinere.

Antilia

Constructia acestei locuinte a inceput in 2008 si a fost finalizata doi ani mai tarziu.

Citeste si:
In interiorul celei mai scumpe resedinte private din lume
In interiorul celei mai...

A doua locuinta in topul celor mai scumpe proprietati din lume este vila Leopolda, din Villefranche-sur-mer, Franta. Proprietatea se intinde pe o suprafata de 80.000 mp si a reprezentat una dintre locuintele construite de regele Leopold al doilea al Belgiei pentru amantele sale.

Villa Leopolda

Locuinta a fost evaluata la 500 de milioane de euro in 2008, atunci cand miliardarul rus Mikhail Prokhorov a incercat sa o cumpere. Acesta s-a retras insa din tranzactie, pierzand totodata depozitul obligatoriu de 50 de milioane de euro.

Citeste si:
Unde sunt cele mai scumpe locuinte din lume
Unde sunt cele mai scumpe...
Sursa foto: MediafaxFoto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Consultant: Va fi o "foame" teribilă de bani după coronavirus in imobiliare
Setari Cookie-uri