Spatiul de birou pentru angajati, redus la jumatate

Numarul companiilor care sunt interesate sa inchirieze spatii de birouri in Bucuresti este in crestere in acest an, insa spatiul pe care il aloca unui angajat a scazut in unele cazuri de la 10 mp/persoana la 5-6 mp/persoana, ceea ce presupune costuri mai mari pentru dezvoltatori.

"Anul acesta exista mai multa cerere din partea companiilor pentru spatii de birouri, fata de anul trecut. In schimb, a scazut spatiul pe care o companie il aloca pentru un angajat, de la istoricul 10 mp/angajat la 5-6 mp/angajat, astfel ne confruntam cu o supracapacitate a spatiilor. Avem cu 40% mai multi oameni, deci trebuie sa asiguram o eficienta si mai buna a spatiilor si a conditiilor", a declarat Robert Neale, managing partner Portland Trust la CEDER Conferences organizat de CiJ Journal.

Toate acestea se traduc in costuri mai ridicate pentru dezvoltatori, care trebuie sa investeasca mai mult in sisteme de ventilatie sau de incalzire, in compartimentarea spatiilor si alte facilitati, potrivit Mediafax.

Si David Hay, director executiv al AFI Europe, spune ca scaderea spatiului alocat unui angajat a inceput in ultimele 18 luni, mentionand ca aceasta ar trebui sa fie principala preocupare a dezvoltatorilor pentru perioada urmatoare pentru a veni in preintampinarea cererii.

Neale spune ca 20-25% din spatiile inchiriate in Floreasca Park, finalizat la finele a anului trecut, sunt ocupate de companii noi de piata, in timp ce datele The Advisers/Knight Frank arata ca peste 40% din cererea de pe piata vine in prezent de la companii noi.

Citeste si:
Investiție de 45 mil. euro în extinderea unui complex de birouri...
Skanska investește 45...

Sursa foto: Spatiu birou/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri