AFI Europe a obtinut extinderea pana la 25 iulie a termenului de rambursare a unui credit de 234 milioane euro obtinut de la Deutsche Pfandriefbank pentru dezvoltarea AFI Palace Cotroceni, cuscadenta pe 25 mai, in conditiile in care urmeaza sa semneze pana pe 15 iunie refinantarea imprumutului.

"In luna martie am obtinut un credit pentru finantarea dezvoltarii AFI Palace Cotroceni din Bucuresti, in suma de 216,063 milioane de euro, avand in vedere ca initial imprumutul ajungea la scadenta pe 25 mai 2014. Compania este acum in curs de finalizare a termenilor finantarii cu un sindicat de trei banci, care include si finantatorul curent al proiectului. Intelegerea vizeaza finantarea integrala a creditului, care va fi achitat intr-o perioada mai mare de timp. Am obtinut o extindere a termenului de rambursare a creditului initial pana pe 25 iulie, avand in vedere ca semnarea contractului de refinantare cu cele trei banci urmeaza sa se realizeze pana la 15 iunie", se arata intr-un raport al companiei, potrivit Mediafax.

Potrivit unor anunturi anterioare ale AFI Europe, grupurile austriece Erste si Raiffeisen vor refinanta, alaturi de Deutsche Pfandriefbank, imprumutul obtinut in anul 2008 de la banca germana Hypo Real Estate, intrata in portofoliul statului german.

Mallul, primul proiect al grupului israelian in Romania, are o suprafata inchiriabila de 80.000 de metri patrati, fiind evaluat la 375 milioane de euro. Centrul comercial a avut anul trecut un venit operational net de 28,7 milioane de euro, iar estimarile pentru acest an vizeaza peste 29 milioane de euro.

Citeste si:
Record:O banca din Romania sterge datorii de 300.000 lei si 52.000 CHF
Record: O banca din Romania...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Bancile germane, in criza de seifuri in care sa depoziteze banii
Setari Cookie-uri