2 Iunie 2014

Prin tunelul timpului: cele mai frumoase subsoluri din vile istorice



Pe langa fatadele impunatoare, saloanele opulente, scarile masive de lemn sau coloanele din marmura, unele din cele mai frumoase vile istorice din Romania pastreaza farmecul de altadata si sub pamant, prin cramele elegante sau subsolurile labirintice din caramida. WALL-STREET.RO va prezinta cele mai frumoase bucati de istorie de sub nivelul solului.

In subsolul casei Maria Budisteanu

Crama casei istorice Maria Budisteanu este un spatiu in care spiritul vechiul se imbina perfect cu noul, fiind amenajata de compania chiriasa ca spatiu de jocuri si evenimente.


Crama casei Colibaseanu

Pivnita vilei istorice care a apartinul lui Constantin Colibaseanu este un spatiu conservat extrem de bine, amplu, in care parca nici nu observi trecerea vremii.


Subsolul vilei Chrissoveloni

Reabilitarea vilei istorice a familiei Chrissoveloni din Lipscani a fost o aventura plina de emotie pentru mostenitorul casei-Jean Chrissoveloni. In proces de restaurare, el a regandit si subsolul casei, care este acum un spatiu functional. In casa din Lipscani va functiona o librarie Carturesti.


Casa Stephanescu

Vila istorica proiectata de arhitectul Stephanescu isi conserva farmecul, desi nu este inca reabilitata. Subsolul de caramida al casei, cu poarta impletita din metal este unul dintre cele mai frumoase spatii de acest tip vizitate.


Subsolul vilei Maria Fortunatu

Caramida si un sentiment de labirint, asa ar putea fi descris subsolul vilei istorice construite de Maria Fortunatu.




Citeste si