Compania River Invest, prin care omul de afaceri Ion Radulea (foto) a dezvoltat proiectul imobiliar Sema Parc de pe fosta platforma Semanatoarea din splaiul Independentei din Bucuresti, a intrat in faliment, Tribunalul Bucuresti admitand cererea companiei de la finele lunii trecute.

Cererea de intrare in insolventa a fost inregistrata la Tribunalul Bucuresti la inceputul lunii mai, iar instanta a dispus intrarea in faliment prin procedura simplificata a companiei. Sema Parc urma sa fie dezvoltat pe amplasamentul fostei fabrici Semanatoarea din zona Grozavesti din Bucuresti, care a fost relocata. Proiectul, anuntat inca din 2006, ar fi trebuit sa fie dezvoltat pe o perioada de 15 ani si sa cuprinda un parc de afaceri, o zona rezidentiala cu circa 1.320 de unitati locative, o zona comerciala de tip "shopping village", un hotel, dar si cladiri destinate serviciilor sociale - scoala, spital, relateaza Mediafax.

Platforma are un teren de 40 de hectare, iar prima faza a fost finalizata in 2007 cuprinzand doua cladiri de birouri de 50.000 de metri patrati, cumparata in 2006 de fondul de investitii Europolis (actualul CA Immo) pentru 90 de milioane de euro. Investitia in proiectul Sema Parc era estimata la acea data la 1,7 miliarde euro, insa continuarea proiectului a fost oprita din cauza lipsei de finantare.

River Invest, dezvoltatorul intregului proiect, este un vehicul de investitii controlat de o serie de oameni de afaceri, printre care si Ion Radulea (49,69%), presedintele MYO-O, grup care detine Semanatoarea. Compania a avut in 2012 o cifra de afaceri de 1,5 milioane de lei si pierderi, in vreme ce datoriile depaseau 11 milioane de lei, potrivit celor mai recente date de la Ministerul Finantelor.

Radulea este actionar direct si indirect si la firma Sema Parc, care administreaza parcul industrial cu acelasi nume, dupa concesiunea pe o perioada de 30 de ani a unei suprafete de teren de 325.906 mp impreuna cu cladirile situate pe acesta in suprafata de 82.896 mp. Societatea de administrare a obtinut acordul autoritatilor pentru infiintarea unui parc industrial pe fosta platforma Semanatoarea, pe o suprafata de 16,5 hectare de teren.

Citeste si:
Visoianu, River: Nu se mai livreaza cladiri, ci experiente, comunitati
Sorin Visoianu, River...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
River ridica doua noi cladiri de birouri in Sema Parc cu 70 mil. euro