Piata de imobiliare din provincie capata dimensiuni nesperate. La sfarsitul anului trecut, societatea Triumf Construct a fost selectata ca antreprenor general in vederea proiectarii si construirii unuia dintre cele mai ambitioase proiecte de investitii din zona imobiliara autohtona, ansamblul EdenTriumf Construct SRL din Ploiesti.

245 de euro pe metru patrat

Consiliul Local Ploiesti a inclus anul trecut in planurile sale de dezvoltare construirea unui cartier rezidential la marginea orasului. Pe 15 decembrie 2005 a avut loc si licitatia in urma careia avea sa fie ales antreprenorul general al lucrarilor, criteriul de departajare fiind pretul cerut pe metru patrat construit. Constructorul care a castigat licitatia este firma Triumf Construct SRL din Bucuresti a controversatului afacerist de origine araba Mohammad Murad. Desi "Indreptarul tehnic pentru evaluarea imediata, la preturile pietei, a constructiilor de locuinte" din 2005 a oferit ca pret minim 511 euro pe metru patrat, antreprenorul s-a angajat sa realizeze lucrarea la pretul de 245 euro. Firma Impact, plasata pe locul al doilea, a oferit un pret de 445 de euro pe metru patrat.

65.000 de euro un apartament

Proiectul, cel mai mare ansamblu rezidential din provincie, va fi dezvoltat pe o suprafata de 121.000 de hectare pe locul unei statii de microbuze, in apropiere de Spitalul Judetean. Ansamblul este evaluat la 14,5 mil. de euro si va fi finalizat in 18 luni de la data inceperii propriu-zise.

Structura sa include 28 de vile individuale, 26 de vile cuplate, care vor oferi spatiu pentru 52 de locuinte, 15 module insiruite, toate sub forma P+ 1+ mansarda, 15 blocuri, cu un regim de inaltime de P+3+ mansarda, formate din cate 9 apartamente fiecare.

Parcelele de teren alocate vilelor individuale, cat si celor cuplate, vor fi de aproximativ 375 de mp fiecare, iar cel aferent vilelor insiruite va fi de 172,5 mp. 490 de locuri pentru parcare, gradinite, terenuri de sport, locuri de joaca, un cinematograf, farmacii, un centru comercial, spatii verzi sunt cateva dintre dotarile promise de noul ansamblu rezidential.

Preturile, relativ asemanatoare celor din centrul Ploiestiului, unde un apartament costa in jur de 60.000 de euro, pornesc de la 65.000 de euro (pretul unui apartament) si 85.000 de euro, cat va costa cea mai ieftina vila. La acestea se adauga pretul aferent terenului, stabilit la un nivel de 23 euro/mp, ce va fi achitat autoritatilor locale.

Ploiestiul se vrea metropola

Ansamblul este cel de-al treilea de acest tip din Ploiesti. Primul a fost ridicat printr-un program ANL acum trei ani si cel de-al doilea, dezvoltat de firma Impact, se afla intr-un stadiu avansat de constructie. Pentru proiectul Eden, prin care probleme locative ale orasului vor fi partial rezolvate, municipalitatea va largi drumurile si va creste numarul spatiilor de parcare, evitandu-se astfel blocajele de trafic din orele de varf.

Planurile Primariei Ploiesti nu se opresc aici. Municipalitatea isi doreste sa aduca Ploiestiul la statutul de metropola. In acest sens, a inceput actiunile de convingere a primariilor localitatilor
limitrofe pentru afilierea la viitoarea metropola. Cu toate avantajele prezentate, localnicii nu sunt de acord. Motivul refuzului este teama cresterii taxelor si impozitelor odata cu schimbarea statutului comunelor.

Murad, printre cei mai bogati investitori arabi

Firma Triumf Construct apartine omului de afaceri libanez Mohammad Murad. Cu o avere estimata la peste 60 de mil. de euro de revista Capital, Murad este unul dintre cei mai bogati afaceristi din Romania, ocupand locul al treilea intr-un top al investitorilor arabi. Omul de afaceri Mohammad Murad este detinatorul holdingului Spring Time din care fac parte reteaua de fast food cu acelasi nume, lantul hotelier Perla Majestic Group si firmele de constructii Group STC Construct.

Lantul hotelier inglobeaza mai multe complexuri, majoritatea de pe litoral, precum si hotelul Hebe din Sangeorz-Bai. Printre firmele de constructii se numara Triumf Construct, cat si Expo Construct Import-Export, prin care s-au realizat lucrarile de reabilitare ale controversatului hotel Hebe, al carui detinator afirma ca este Murad, desi in acte nu figureaza ca actionar.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri