Compania de dezvoltare imobiliara Maurer Imobiliare, fondata de omul de afaceri Simon Maurer, a cumparat anul acesta un teren de 3,4 hectare in Brasov. Terenul va fi folosit pentru constructia celei de-a treia faze din proiectul rezidential Avantgarden3, unde a dezvoltat deja peste 1.600 de apartamente.

"Anul trecut am cumparat un teren de circa 5 hectare pentru faza a doua a proiectului, care va cuprinde 18 blocuri, respectiv 1.200 de locuinte, iar in acest an am achizitionat un al teren, situat pe latura de nord, unde va fi dezvoltata cea de-a treia faza a proiectului, cu 10 blocuri, adica 700 de locuinte. In total avem acum 18,4 hectare de teren in Avantgarden3", a declarat Liliana Tene, director marketing Maurer Imobiliare, potrivit Mediafax.

Pentru prima etapa, lucrarile de constructie continua, pana in prezent fiind predate 14 din cele 18 blocuri prevazute (total de 1.800 de apartamente), urmand ca in aceasta vara sa fie predate alte doua imobile, iar spre finalul anului ultimele doua blocuri, insumand 370 de apartamente.

De asemenea, dezvoltatorul a inceput constructia celei de-a doua faze a proiectului, iar pentru a treia, initierea lucrarile va depinde de ritmul de vanzare a locuintelor din etapele precedente.

"Datorita ritmului rapid de vanzare din ultimul an, precum si a cererii constante din partea clientilor, compania a decis sa accelereze extinderea proiectului incepand cu aceasta vara. In urma cu cateva saptamani am inceput constructia celei de-a doua faze, a carei dezvoltare va dura cativa ani avand in vedere numarul mare de locuinte. Pentru a treia, vom vedea cum merg vanzarile si vom decide daca incepem constructia in paralel cu faza doi", a adaugat Tene.

Cushman & Wakefield Echinox:...
Citeste si: C&W: Tranzactiile cu terenuri in Bucuresti au atins un nou record

Compania a vandut pana in prezent peste 1.600 de locuinte in cei cinci ani de la inceperea constructiei complexului, din care 1.300 de apartamente au fost predate cumparatorilor.

"Anul trecut am vandut 365 de locuinte, adica un apartament pe zi, anul acesta in prima jumatate a anului am vandut 200 de unitati, iar pentru tot anul ne-am propus o crestere cu 5% fata de 2013", a mai spus Tene.

Ea nu a dat detalii despre investitia totala pentru dezvoltarea proiectului, insa a mentionat ca din vanzarea a 1.300 de apartamente, suma incasata se situeaza la circa 50 milioane de euro.

Maurer Imobiliare este o societate cu capital privat german care si-a inceput activitatea in constructii imobilare in anul 2006. Primul proiect imobiliar a fost realizat in Cluj si cuprinde 29 de apartamente. Compania are in derulare un proiect la Sibiu, in apropiere de parcul de retail Sibiu Shopping City.

Afaceri de peste 300 mil. lei...
Citeste si: Afaceri de 300 mil. lei din mezeluri si restaurante pentru Sergiana


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Topul celor mai scumpe tranzactii cu terenuri in Bucuresti pe 2018