Concernul japonez Sumitomo, care detine o fabrica de cablaje auto in Caransebes, judetul Caras Severin, va extinde investitia la Drobeta Turnu Severin, unde va deschide o hala de productie, urmand sa fie angajate aproximativ 2.000 de persoane.

Reprezentantii concernului japonez au identificat, la Drobeta Turnu Severin, o hala din incinta fostului Combinat de Celuloza si Hartie, pe care au inchiriat-o si care urmeaza sa fie dotata cu aparatura necesara productiei de cablaje auto. Managerul de resurse umane din cadrul companiei Sumitomo Electric Bordnetze, Traiana Tomiuc, a declarat, joi ca in 8 iulie vor incepe interviurile pentru primele 60 de angajari, fiind vorba despre muncitori necalificati. Numarul angajatilor va ajunge pana in toamna la 500, iar apoi, in functie de gradul de productie, pana la aproximativ 2.000. "Marti incepe recrutarea pentru 60 de posturi de muncitori necalificati. Noi am postat anunturile pentru personalul de la birouri. In aceasta toamna vor fi 450 - 500 de locuri de munca, nu este vorba deocamdata de mai multe. In perspectiva da, dorim sa crestem in acest oras. Vedem cum se desfasoara lucrurile. Productia incepe efectiv in 18 august", a declarat Traiana Tomiuc, potrivit Mediafax.

Ea a precizat ca la fabrica din Caransebes se produc module pentru autoturisme Volkswagen Transporter, Volkswagen Eos si Skoda Octavia, iar la Drobeta Turnu Severin se vor produce componente auto pentru aceleasi marci. Intrebata despre cifra de afaceri a fabricii din Drobeta Turnu Severin, Tomiuc a spus ca cifra de afaceri a investitiilor din Romania se ridica la cinci milioane de euro pe luna.

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, a declarat ca investitia concernului japonez este "o gura de oxigen" pentru Mehedinti, in conditiile in care rata somajului in judet ajunge la 10%. "Dansii doresc ca pana in septembrie sa angajeze in jur de 500 de oameni, urmand ca pentru perspectiva lui 2015-2016 sa ajunga la circa 2.000 de angajati. Este ca o gura de oxigen. Din nefericire, Mehedintiul si Severinul au fost afectati in anii anteriori din cauza faptului ca multe societati si-au restructurat activitatea, fie s-au desfiintat. Este o mana intinsa de firma japoneza si nu vrem sa ramanem datori, o sa le acordam tot sprijinul pentru ca multi severineni, fie barbati, fie femei, nu se regasesc in plan professional. Daca in judet avem o rata a somajului de aproximativ 10%, in municipiu este de 2,8 - 2,9%", a spus Constantin Gherghe.

Edilul a mai spus ca municipalitatea va acorda companiei japoneze facilitatile fiscale prevazute de lege si va face demersuri pentru ca soseaua care duce catre hala de productie din Drobeta Turnu Severin sa primeasca numele investitorului. Sumitomo este a treia mare corporatie japoneza, cu afaceri in industria grea, chimie, servicii financiare, minerit si metalurgie, instalatii electrice, electronice, constructii si materiale de constructii, imobiliare, industria forestiera, industria auto si IT. Printre altele, Sumitomo controleaza constructorul auto Mazda, producatorul de anvelope auto Dunlop, producatorul de electronice NEC si grupul financiar Sumitomo Mitsui, una dintre cele mai mari banci japoneze.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »


Setari Cookie-uri