Chiriile spatiilor de birouri au fost in general stabile, insa au existat si zone in care valorile au scazut cu cateva procente in primele 6 luni ale anului. In acelasi timp, in cazul spatiilor de birouri din vile s-au inregistrat usore cresteri ale chiriilor in zonele ultracentrale, potrivit datelor Esop Consulting.

Chirii cladiri de birouri

Potrivit datelor Esop, in general, nivelul chiriilor a fost relativ constant in cursul primului semestru. Au existat variatii sub 5-7%, in sensul scaderii, punctual in zona Pipera si in partea de sud, pe fondul ofertei ridicate, respectiv a cererii scazute pentru aceste zone. Pe segmentul spatiilor in centre de afaceri, atunci cand s-au inregistrat usoare reduceri, acestea au fost doar pe segmentul spatiilor de clasa B sau C.

Chirii vile

In ceea ce priveste spatiile in vile, pe acest segment chiriile s-au mentinut de asemenea relativ stabile. Mici variatii s-au inregistrat doar in anumite zone, astfel: in zona de centru nord si in zona ultracentrala, s-au inregistrat usoare cresteri de 2% pana la 5%, iar in zonele de est si de sud, au avut loc usoare scaderi, in marje similare, spun oficialii Esop, care au precizat ca in primul semestru al acestui an cererea a fost cu circa 8% mai ridicata fata de aceeasi perioada a anului trecut.

„Estimam ca in ansamblul pietei chiriile se vor mentine, evolutii usor ascendente sau descendente inregistrandu-se doar in anumite zone si pe anumite categorii de cladiri de birouri”, au declarat reprezentantii Esop.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri