Kellogg's, unul dintre cele mai mari grupuri alimentare din lume, a inchiriat un spatiu de 2.500 de metri patrati in complexul de birouri Floreasca Park, dezvoltat de Portland Trust, unde va deschide un centru de servicii, grupul american fiind reprezentat de firma Activ Property Services, scrie Mediafax.

"Am incheiat recent tranzactia prin care Kellogg's a inchiriat 2.500 de metri patrati in Floreasca Park, dezvoltat de Robert Neale (fondatorul companiei Portland Trust, n.r.). Noi am reprezentat grupul american", a declarat Razvan Gheorghe managing partner Activ Property Services, partener Cushman & Wakefield.

Grupul american a inceput recrutarile pentru centrul din Bucuresti, care va oferi suport pentru peste diviziile din Europa ale Kellogg's din peste 20 de tari si unde vor lucra circa 80 de persoane.

In urma cu o luna, grupul american anunta ca va transfera circa 80 de locuri de munca din Marea Britanie in Romania, unde vrea sa creeze un centru de servicii dupa modelul altor giganti, precum Procter&Gamble si Ericsson. Kellogg's vrea sa creeze la Bucuresti joburi in domenii precum resurse umane, IT, finante si distributie. Compania nu a exclus nici externa­lizarea unora dintre cele 600 de joburi din Machester, Marea Bri­tanie, o alta parte dintre acestea urmand a fi transferate pe noi piete precum Romania sau in alte centre deja existente.

Kellogg's, cunoscuta la nivel mondial ca producator de cereale pentru mic-dejun, a devenit in 2012 al doilea jucator de pe piata globala de snacksuri, dupa Pepsico, odata cu preluarea brandului Pringles de la P&G pentru 2,7 miliarde de dolari. Kellogg's are fabrici in 18 tari si activitati de retail in 180 de state.

Floreasca Park cuprinde doua imobile de birouri in apropierea statiei de metrou Aurel Vlaicu si are o suprafata totala de 37.500 de metri patrati, printre chiriasi numarandu-se Oracle si BASF.

"Segmentul de birouri reprezinta 20% din cifra noastra de afaceri, iar in acest an, aceasta divizie a avut o crestere cu 20% fata de anul trecut. Ne concentram sa facem profit si in acest an. Estimam o cifra de afaceri de 1,1-1,2 milioane de euro. Pregatim un contract de reprezentare foarte mare cu o firma de telecom prezenta si in Romania si de asemenea, lucram la cateva tranzactii de peste 2.000 de metri patrati - in Timisoara (6.000 mp pentru o companiei din domeniul auto) si in Cluj (2.500 mp pentru o companie din domeniul IT)", a adaugat Gheorghe.

Activ Property Service a inregistrat anul trecut afaceri de 4,9 milioane de lei ( peste 1 milion de euro) si cel mai mare profit de pe piata, de 5,2 milioane de lei (1,17 milioane de euro), de la pierderi de 1,9 milioane de lei in 2012. Compania a reprezentat in acest an grupul Bega in tranzactia prin care a vandut fondului sud-african NEPI un teren situat in partea de sud a orasului Timisoara, in Calea Sagului, (fosta fabrica Dermatina).

"Mai lucram la o tranzactie cu un teren pentru dezvoltare in Bucuresti, in valoare de circa 10 milioane de euro. Nu este atat de mare ca cea din Timisoara, care a fost de peste 20 milioane de euro, dar se mai fac tranzactii. Terenul este cumparat tot pentru retail. Sunt premisele unei reveniri a pietei imobiliare, cu pasi mici, dar e un trend pozitiv. Au inceput sa vina sa se intereseze investitori mici si medii de proiecte de pe piata locala, iar acesta este un semnal ca lucrurile se indreapta. Pe piata de birouri cred ca ritmul se va mentine si din punctul meu de vedere o sa vedem o scadere a ratei de neocupare a stocului din Bucuresti", a adaugat Gheorghe.

El crede ca in perioada urmatoare pe piata de birouri din Bucuresti va avea loc o scadere a ratei de neocupare, in special in zona de Nord (Pipera, Dimitrie Pompeiu), zona unde sunt cele mai multe spatii goale. "Zona a devenit mai ieftina decat orase precum Cluj sau Timisoara, in conditiile in care costurile salariale din aceste orase nu sunt cu mult mai reduse decat in Bucuresti. In aceasta zona din Bucuresti vorbim de o chirie de 7-8 euro/mp/luna, iar in Cluj de un nivel mult mai mare (in cladirea The Office, inaugurata in mai de NEPI si omul de afaceri Ovidiu Sandor chiria medie este de 13 -15 euro/mp - n.r.)", a explicat consultantul imobiliar.

Sursa foto: Kellogg's, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri