Peste jumatate din cele 304 de locuinte ale complexului rezidential Ibiza Sol, din Nordul Bucurestiului, aflat in insolventa, sunt nevandute, in primele sase luni fiind vandute 21 de unitati, in valoare de circa 2,5 milioane de euro.

Astfel, din totalul de 304 locuinte cu 3 si 4 camere, in prezent mai sunt disponibile 183 de unitati, cu 3 si 4 camere, cu o suprafata medie de 126 metri patrati-137 metri patrati si preturi de 99.000 de euro - 149.000 de euro, potrivit unui comunicat al Premier Estate, firma care se ocupa de promovarea proiectului. Complexul rezidential Ibiza Sol Residence, situat in zona de nord a Capitalei, langa Scoala Americana, a avut in primul semestru al anului 2014 vanzari cu aproape 250% mai mari fata de aceeasi perioada a anului 2013, atunci cand incasarile s-au ridicat la 983.333 de euro. In primele 6 luni ale acestui an au fost vandute 21 unitati in valoare totala de 2,45 milioane de euro.

"Vanzarile medii lunare inregistrate in primul semestru al acestui an s-au ridicat la 3,5 unitati care au totalizat in medie valori de aproape jumatate de milion de euro (409.500 euro) pe luna. In ceea ce priveste preferintele cumparatorilor, acestea s-au schimbat fata de anul trecut - cele mai populare locuinte au fost apartamentele situate la mansarda, urmate de cele cu 3 camere amplasate la parter, iar pe ultimul loc in top sunt cele cu 4 camere", se arata in comunicatul dat publicitatii de Mediafax.

Sol Residence este format din 14 cladiri, structurate pe trei etaje si este situat in zona Pipera, fiind finalizat in 2008 de dezvoltatorul spaniol Ibiza Group cu o investitie totala de 60 de milioane de euro.

Dezvoltatorul a intrat in insolventa in 2012, cu datorii de 204 milioane lei din care 160 milioane lei catre Alpha Bank Romania SA si RI Eastern European Finance, prin mandatar Raiffeisen Bank. Administratorul judiciar al complexului este firma Euro Insol.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri