Prodplast Imobiliare, firma prin care omul de afaceri Florin Pogonaru dezvolta un centru comercial langa Obor, va lansa o emisiune de obligatiuni de maxim 10 milioane euro, masura discutata odata cu majorarea capitalului si accesarea unui credit de 35 milioane de euro pentru finantarea proiectului.

Actionarii firmei vor discuta in 14 august masura privind emisiunea de obligatiuni, care a fost introdusa pe ordinea de zi, alaturi de majorarea capitalului social si accesarea unui credit de pana la 35 de milioane de euro, ambele pentru finantarea centrului comercial din Strada Ziduri Mosi, nr 23. Capitalul social ar urma sa fie majorat cu 46 milioane de lei, de la 20,8 milioane de lei la 66,8 milioane de lei prin aporturi noi in numerar, prin emiterea de 46 milioane de actiuni, in scopul finantarii, relateaza Mediafax.

De asemenea, compania intentioneaza sa acceseze un credit de 35 milioane de euro, pentru o durata de pana la 30 de ani de la institutii de credit din Romania si/sau strainatate, in vederea finantarii centrului comercial. Actionarii companiei vor discuta, in acelasi timp, vanzarea prin licitatie publica cu strigare, a unui teren din Tunari, de circa 3 hectare.

Centrul comercial, denumit Veranda Shopping Center, va avea o suprafata de circa 25.000 de metri patrati si urmeaza sa fie dezvoltat in zona Pietei Obor, pe fostul amplasament al fabricii de mase plastice Prodplast, care a fost relocata. Prodplast Imobiliare a desemnat firma CBRE Romania pentru inchirierea spatiilor din centrul comercial si a angajat firma Barsine Investitii pentru managementul de proiect si alte servicii conexe in vederea realizarii investitiei.

Pogonaru a incheiat un acord cu reteaua de hipermarketuri Carrefour pentru un spatiu de circa 10.000 de metri patrati in cadrul centrului comercial. Centrul comercial urmeaza sa concureze in zona cu Mega Mall, dezvoltat de fondul sud-african NEPI in apropiere de Arena Nationala, dar si cu ParkLake Plaza, in constructie in cartierul Titan.

Prodplast Imobiliare a anuntat inca din 2012 ca vrea sa construiasca un centru comercial in zona Obor, iar anul trecut a inceput demersurile privind inceperea proiectului. Actionarii Prodplast au decis in 2008 divizarea producatorului de mase plastice in doua firme, dintre care una cu activitati imobiliare, care detine terenurile si cladirile din Bucuresti, evaluate 206,3 milioane lei la acel moment. Omul de afaceri Florin Pogonaru este actionar indirect al Prodplast Imobiliare, prin mai multe firme.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri