ProLogis , lider mondial in dezvoltarea spatiilor de depozitare si distributie a anuntat azi inchirierea unui suprafete mai mari de 59 600 m² de spatiu de distributie din noul parc industrial pe care il dezvolta in sudul Poloniei.

Trei companii au semnat noi contracte pentru inchirierea de spatii de depozitare in Parcul ProLogis Chorzow, situat in orasul Chorzow, la Nord Vest de Katowice. Incheierea primei faze a constructiei parcului industrial este planificata pentru cea de-a doua jumatate a anului 2006, iar in acest moment spatiul este deja inchiriat intr-o proportie mai mare de 70%. In momentul finalizarii, parcul va include sapte cladiri cu o suprafata care totalizeaza 146 000 m² .

"Cererea de parcuri industriale de o calitate inalta devine din ce in ce mai mare in Polonia, pentru ca tot mai multe companii locale si multinationale isi stabilesc aici centre moderne de distributie”, a declarat Maciej Madejak, Vice Presedinte ProLogis si Market Officer pentru Polonia. “Cu cele noua noi facilitati pe care le dezvolta in acest moment in Polonia, ProLogis isi propune sa raspunda foarte prompt acestor cerinte. Suntem deosebit de incintati sa lucram cu noii nostri clienti ai Parcului ProLogis Chorzow si anticipam o crestere a interesului potentialilor clienti pentru aceasta locatie”.

Citeste si:

Tot astazi, ProLogis a anuntat ca a inchiriat 12 400 m² companiei Tesco, retailer international cu sediul in Anglia. Tesco a inchiriat spatiu in Teresin ProLogis Park, ce se intinde pe o suprafata de 160 000 m² langa Varsovia. Cu trei ani in urma, Tesco a inchiriat de la ProLogis o cladire de 38 000 m² in aceeasi locatie. Tesco inchiriaza de asemenea spatiu de la compania ProLogis in Republica Ceha si Marea Britanie.

ProLogis este cel mai mare furnizor de spatii de depozitare din Polonia, cu peste 788 000 m² de spatii aflate in diverse stadii: finalizate, sub administrare sau in stadiu de constructie, localizate in Varsovia, in centrul Poloniei, Poznan si in regiunea Silesia.