Sediul Mercedes-Benz Romania este un spatiu in care accentul se pune pe simplitate, care include pe alocuri elemente clasice –lemn si piele- si care abunda in lumina naturala.

Mercedes-Benz Romania ocupa o suprafata neta de circa 2.500 mp in cladirea Henley din parcul de birouri Swan Office Park din Pipera, suprafata in care isi desfasoara activitatea 148 de anagajati. Compania s-a mutat in 2013 din sediul din zona Biharia in birourile din Pipera, iar de relocarea companiei s-a ocupat JLL, agentia care s-a ocupat si de project management pentru noul sediu al Mercedes-Benz

Mercedez-Benz

O plimbare prin sediul Mercedes-Benz din Pipera este ca o calatorie prin istoria grupului: imagini cu modele cunoscute ale brandului te intampina in orice parte a cladirii, iar in salile de sedinta sau in unele birouri gasesti amplasate discret elemente care te fac sa te simti la bordul unei limuzine exclusiviste. Biroul este unul in care se pune accent pe simplitate, care nu epateaza prin elemente extravagante si care surprinde prin luminozitate. Din cand in cand, in spatiu gasesti pete de culoare prin intermediul unor panouri-paravan.

"Am abordat un concept de amenajare modern, caracteristic grupului din care facem parte, cu spatii cat mai simple si luminoase, dar si cu elemente clasice pe alocuri (lemn si piele) care amintesc de interiorul elegant al autoturismelor noastre”, a declarat Christiane Foerster, CFO al Mercedes-Benz Romania si project manager din partea companiei in cadrul proiectului de relocare.

Mercedes-Benz

Conceptul biroului a fost realizat impreuna cu arhitectii Daimler din Germania si ajustat normelor locale, compania dorind sa reflecte prin conceptul arhitectural valorile si standardele Mercedes-Benz. “Acest concept a fost creat impreuna cu arhitectii Daimler din Germania, ajustat conform standardelor si normelor locale prin coordonarea JLL, reusindu-se inglobarea cerintelor business-ului in forma de organizare definita de corporatie. Conceptul a fost conturat pe imaginea puternica data de istoria grupului Daimler, prin atentia data detaliilor de constructie, confort, ergonomie, functionalitate”, a declarat Andrei Nemes, senior project manager in cadrul JLL, compania care a reprezentat Mercedes Benz in tranzactia de inchiriere si project managementul pentru amenajarea spatiului.

sediul Mercedes-Benz

Cea mai mare parte a spatiului de lucru este deschis. „Aproximativ 75% din spatiu este deschis si consideram ca acest mod de amenajare aduce un avantaj colaborarii interdepartamentale si deschiderii catre zone ale companiei, care pot ramane mai putin cunoscute in spatii inchise”, a mai declarat Christiane Foerster. Sediul companiei auto include doua sali de conferinta si 3 sali mai mici de sedinta, iar angajatii au la dispozitie si un spatiu generos unde pot servi pranzul sau o cafea.

Mercedes Benz

Printre avantajele biroului oficialii Mercedes-Benz enumara faptul ca este o cladire eficienta energetic si specificatiile tehnice ale imobilului. Proiectul Swan Office Park este echipat spre exemplu cu un sistem BMS ce permite monitorizarea si controlul echipamentelor din cladire pe zone, eficientizarea consumului energetic prin reducerea consumului de energie permise de unitatile free cooling sau AHU cu recuperatoare de caldura.

Swan office park

De asemenea, prezenta teraselor la fiecare etaj este un alt avantaj punctat de oficialii Mercedes-Benz. In ceea ce priveste principalul dezavantaj al noului sediu- amplasarea- lipsa accesului direct la metrou este compensata prin transportul angajatilor cu shuttle –bus-uri de la statia de metrou Pipera. De asemenea, RATB asigura transportul public pe doua linii de autobuz, spun oficialii JLL.

Mercedes benz

Proiectul de birouri Swan cuprinde 3 cladiri (Winsdor, Kingston si Henley) in suprafata totala de 28.723 mp si este considerat unul dintre cele mai bune proiecte din zona Pipera-Voluntari.

Mercedes-Benz este principalul chirias al cladirii Henley din proiectul de birouri Swan Office & Technology Park, unde ocupa 2 etaje si jumatate. Sediul gigantului german se caracterizeaza prin simplitate, iar echipa din Romania lucreaza intr-un birou spatios care abunda in lumina naturala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri