Muncitorii care vin in vacanta din Italia isi investesc banii in terenuri de casa.
Preturile pe piata terenurilor din Bacau au explodat in ultimele saptamini. Cele mai cautate paminturi sint cele situate linga oras, iar cumparatorii nu sint, asa cum s-ar putea banui, marii investitori asteptati de autoritatile locale. Terenurile s-au scumpit de cind au venit sa-si petreaca vacanta acasa cei plecati la munca in strainatate, in special, in Italia.

Dupa ce, ani la rind, venirea italienilor a creat in iu-lie si august furtuni pe piata imobiliara, preturile apartamentelor sarind in aer, moda s-a schimbat si ei isi indreap-ta atentia spre terenuri. Terenurile au inceput sa aiba o mare cautare, indeosebi cele de la iesirile din Bacau spre Piatra Neamt, Roman, Vaslui sau Onesti. Cei care vor sa cumpere sint persoane care au lucrat in Italia si care cauta, cel mai adesea, zonele cu teren pentru case de vacanta, ne-a declarat Florin Popovici, presedintele filialei Bacau a Uniunii Nationale Imobiliare.

Deschidere si utilitati

Preturile, extrem de ridicate, variaza in functie de zona, de deschiderea la strada si de utilitatile existente in zona. La Gheraiesti, la iesirea spre Piatra Neamt, la sosea, metrul patrat costa intre 50 si 60 de euro, iar in spate, intre 30 si 35. Spre Onesti, pamintul intravilan se vinde intre 20 si 30 de euro metrul patrat. Mai scump este la Serbanesti, spre Vaslui, unde, la strada, metrul patrat ajunge la 50-60 de euro, ne-a mai spus Florin Popovici.

La aproximativ zece kilometri de Bacau, la Valea Budului, unde au inflorit casele de vacanta, dar si vilele somptuoase, metrul patrat se vinde cu 15-20 de euro. La fel si la Luncani, unde exista adevarate cartiere de lux. Florin Popovici spune ca cererea este mare, chiar si la aceste preturi, iar solicitantii sint, in special, italienii.

Scumpirile mai au si un alt motiv: constructia unei sosele de centura linga Bacau, ceea ce face ca oamenii cu bani sa cumpere suprafete insemnate, in speranta ca vor da lovitura. Specialistii estimeaza ca preturile la terenuri vor continua sa creasca. Probabil, tarifele vor mai creste daca vor veni investitori. Totul depinde de firmele importante, care vor dori sa investeasca in zona, a afirmat presedintele filialei Bacau a Uniunii Nationale Imobiliare.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=6274&art=15587&cHash=18c3e05fd1

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Turism de afaceri in Romania. Topul celor mai cautate orase din tara
Setari Cookie-uri