O firma din China va construi in urmatorii doi ani in Craiova un cartier de 35 de blocuri, cu cate 10 etaje si penthouse in forma de pagoda, iar apartamentele vor fi vandute la un pret de 400 euro/metru patrat, astfel ca locuintele vor costa intre 20.000 si 45.000 euro.

Primarul orasului Craiova, Olguta Vasilescu, a semnat luni la Beijing un memorandum de intelegere pentru dezvolatrea acestui proiect cu cu presedintele companiei Shandong, Yang Gencai, si un reprezentant al Bancii de Dezvoltare a Chinei.

Potrivit Olgutei Vasilescu, proiectul presupune o investitie de 35 milioane euro, finantare pe care compania constructoare, Shandong, a obtinut-o de la Banca de Dezvoltare a Chinei, scrie Mediafax.

Lucrarile vor incepe in luna octombrie si vor dura un an si jumatate, Primaria Craiovei punand la dispozitie un teren de sapte hectare. In total, cartierul de 35 de blocuri, a cate 10 etaje, va insuma 1.800 de locuinte, cu mult sub cele 6.000 de cereri de locuinte inregistrate la Primaria Craiovei.

Cumparatorii care doresc sa cumpere apartamentele in rate vor plati un avans un avans de 3.000 de euro, primaria orasului facand o prima selectie a doritorilor. Ogluta Vasilescu a precizat ca dezvoltatorul chinez va construi mai multe categorii de apartamente, iar blocurile vor avea la ultimul etaj apartamente tip penthouse, cu pagoda, astfel incat sa atraga cumparatorii.

Citeste si:
Blocaj pe piata imobiliara
Blocaj pe piata imobiliara

De asemenea, compania chineza va trebui sa lucreze in antrepriza doar cu firme din Craiova si sa foloseasca materiale de constructie de pe piata locala. Primarul Craiovei a aratat ca singurul constructor care a participat la cele trei licitatii de constructie a noului cartier a fost compania chineza, iar in cele din urma s-a inceput cu aceasta dialogul direct.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si