Numarul locuintelor date in folosinta in primele sase luni ale anului a ajuns la 17.582, o crestere cu 4,3% la nivel national, iar 9.312 dintre acestea au fost finalizate in trimestrul doi, o crestere cu 1,5% fata de perioada similara a anului trecut, a anuntat miercuri Institutul National de Statistica (INS).

Pe medii de rezidenta, in primul semestru din 2014, cele mai multe locuinte au fost date in folosinta in mediul urban, ca pondere reprezentand 51,2% din total. Repartitia pe surse de finantare a locuintelor terminate releva faptul ca, fata de semestrul I al anului trecut, in semestrul I 2014, a crescut atat numarul locuintelor realizate din fonduri private, cat si numarul locuintelor realizate din fonduri publice, cu 659 locuinte, respectiv cu 64 locuinte.

Distributia in profil regional pune in evidenta o crestere a numarului locuintelor terminate in Bucuresti-Ilfov (+1.198 locuinte ), Nord-Vest (+1258) si Vest (+27). Scaderi s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Sud-Est (-666 locuinte), Sud-Muntenia (-420), Nord-Est (-329), Centru (-277) si Sud-Vest Oltenia (-68), informeaza Mediafax.

Fondurile private, pondere aproximativ egala cu cele publice

In trimestrul al doilea, cele mai multe locuinte au fost construite in mediul urban, respectiv 51,4 %, fata de 48,6%, in mediul rural. Repartitia pe surse de finantare a locuintelor terminate releva faptul ca, fata de trimestrul II 2013, in trimestrul II al anului in curs, a crescut atat numarul locuintelor realizate din fondurile private, cat si al celor construite din fondurile publice, cu 71 locuinte, respectiv cu 64 locuinte.

A crescut numarul locuintelor terminate in regiunile de dezvoltare Bucuresti–Ilfov (+610 locuinte) si Nord-Vest (+463). Numarul locuintelor terminate a scazut in Sud-Muntenia (-218 locuinte), Centru (-197), Sud-Est (-167), Sud-Vest Oltenia (-147), Nord-Est (-123) si Vest (-86).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri