Dezvoltatorului imobiliar lituanian Hanner Group are in plan o investitie de 37 mil. euro din fonduri proprii pentru dezvoltarea unui proiect rezidential de 460 de apartamente langa parcul Tineretului din Capitala.

The Park este cea mai mare dezvoltare a companiei Hanner in Romania. In perioada de boom a pietei Hanner a mai investit in doua proiecte rezidentiale in Capitala, Carol Park si City Centre Residence. Aceste proiecte au fost dezvoltate insa in parteneriat cu alte companii asa ca The Park este practic prima investitie 100% dezvoltata de Hanner.

Constructia primei faza a proiectului The Park a demarat in 2013, iar primul bloc din cele 4 fiind finalizat in primul semestru din 2014. Primul bloc din proiectul rezidential The Park cuprinde 69 de unitati locative, din care circa 30% au fost deja contractate. Suprafetele locuintelor sunt cuprinse intre 48 si 108 mp, preturile incepand de la 55.000 euro pentru o garsoniera, cu TVA inclusa. Un apartament de doua camera costa 75.000 euro cu TVA inclusa, unul de trei 95.000 euro, in timp ce pentru 4 camere un client trebuie sa plateasca 120.000 euro cu TVA inclusa.

Ca vanzari compania vizeaza un minim de 5 apartamente pe luna, Mindaugas Valuckas, CEO Hanner, mentionand ca la un nivel de 10 apartamente pe luna ar insemna o reconsiderare a politicii de pret. La nivel de pret, Valuckas nu vede cresteri pe piata romaneasca, insa mentioneaza ca va fi o crestere a ofertei.

Hanner vrea sa construiasca o cladire pe an in proiectul rezidential The Park

Dezvoltarea celorlalte trei cladiri din The Park a fost deja demarata, urmand sa fie livrate in trei etape, cate un bloc pe an. Urmatoarea cladire va fi livrata in anul 2015, iar ultima in anul 2017. Fiecare dintre aceste trei imobile noi va contine cate 130 de studio-uri si apartamente cu doua, trei sau patru camere. Valuckas spune ca a doua cladire din proiect si-au propus sa o realizeze indiferent de cum merg vanzarile.

Noul proiect rezidential din Bucuresti va fi unul verde, punandu-se accentul pe consumul redus de energie. Printre masurile luate de companie se numara iluminatul LED in spatiile comune. De asemenea, fiecare apartament este dotat cu o centrala termica cu condensare, marca Viessmann si poate include, la cerere, un sistem de control al temperaturii la interior prin intermediul unei aplicatii numita Smart House. Cu ajutorul aplicatiei utilizatorii pot controla centrala de la distanta, prin intermediul unui smartphone. Oficialii companiei estimeaza ca prin sistemele de izolare termica folosite in cadrul unui apartament de doua camere cu o temperatura de 25 de grade Celsius, iarna factura pentru incalzire si apa calda va fi de 70 de lei in proiect.

Proiectul The Park include si loc de joaca pentru copii, camere de supraveghere, boxe pentru depozitare si parcare supraterana. In faza urmatoare va fi dezvoltata si parcarea subterana care va deservi intregul complex.

Cum s-a modificat proiectul The Park, fata de planurile din 2007

Compania Hanner a cumparat in 2006 terenul de circa 10.000 de langa parcul Tineretului (partea sudica) printr-un credit bancar, pe care l-a rambursat in 2009. Initial proiectul ca urma sa fie dezvoltat pe teren ar fi urmat sa se numeasca Tineretului Hills, insa conceptul si numele au fost modificate. Fata de proiectul initial, noul concept cuprinde apartamente cu suprafete mai mici, iar terasele sunt mai mari. „Initial terasele erau gandite de un metru si de jur imprejurul cladirii, acum au doi metri si sunt doar la o camera. Am realizat ca la o suprafata de 1 metru nu puteau fi utilizate”, spune , Mindaugas Valuckas, CEO Hanner. Costurile mari ale terenului, achizitionat in plin boom, se simt in impactul terenul in costul de constructie care este cuprins intre 20 si 30%, spune Valuckas, mentionand in ca general Hanner vizeaza o pondere 15% a terenurilor.

In prezent compania se afla in curs de initiere a unor proiecte rezidentiale in Marea Britanie si Germania. Portofoliul companiei, active si investitii – de la proiecte rezidentiale la centre comerciale, spatii logistice si cladiri de birouri – totalizeaza aproximativ 1 miliard de euro. In Romania compania nu mai detine alte terenuri, insa oficialii Hanner spun ca ar mai putea cumpara daca este cazul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri