Secure Property Development & Investment (SPDI) din Cipru a cumparat 122 de apartamente in patru ansambluri din Bucuresti, a caror valoare neta este estimata la 3,3 milioane de euro, compania de investitii fiind la a treia achizitie in Romania in acest an, totalizand peste 20 milioane de euro.

"Secure Property Development&Investment a ajuns la un acord privind achizitia unui portofoliu rezidential in Bucuresti, de la un grup de vanzatori incluzand investitori importanti din Europa. Achizitia este cea de-a treia tranzactie realizata de compania in Romania si marcheaza continuarea strategiei care vizeaza cresterea bazei de active prin diversificarea portofoliului din Europa de Sud-Est", se arata intr-un comunicat al companiei, citat de Mediafax.

Portofoliul cumparat consta in 122 de apartamente totalizand 11.700 metri patrati in patru ansambluri separate localizate in zone rezidentiale diferite din Bucuresti, cu o valoarea neta de 3,3 milioane de euro. Din total, 87 de locuinte sunt inchiriate, respectiv 71,3% din total, acestea generand un venit operational net de 270.000 euro. "Cererea pentru locuinte in Bucuresti este mai mare decat oferta si, avand in vedere evolutia PIB-ului, ne asteptam la o crestere a preturilor si chiriile pe piata rezidentiala, ceea ce va aduce profituri pentru companie", a declarat Lambros Anagnostopoulos, directorul executiv al Secure Property.

Compania a anuntat la finele lunii august achizitia sediului Danone din Bucuresti, cladirea EOS Business Park, in schimbul a 5,85 milioane de euro, dezvoltata de Primavera Development din Romania, firma detinuta oamenii de afaceri Daniel Adrian Tanasoiu si Emil Tanasoiu. Anterior, SPDI a cumparat in Romania, cu 12,6 milioane de euro, parcul logistic Innovations din Clinceni, care este inchiriat in proportie de 60% de catre compania elvetiana Nestle.

SPDI a fost infiintata in iunie 2005 si a vizat, initial, investitiile pe piata imobiliara din Ucraina. In urma recapitalizarii, in 2011, compania si-a extins activitatea la nivel regional, prin investitii in Romania, Bulgaria, Serbia si Muntenegru. De altfel, SPDI si-a deschis un birou in Bucuresti in 2013.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri