Omul de afaceri Valentin Visoiu si-a redus la jumatate participatia indirecta la Conarg Construct, in urma unui transfer a peste 90% din partile sociale ale furnizorului de constructii metalice catre o alta firma din grupul Conarg, tranzactie de 11,9 milioane de lei (2,7 milioane de euro).

Conarg Construct SRL are drept asociati Conarg SA, controlata in proportie de aproape 95% de Visoiu, si Conarg AG SRL, unde Conarg SA are 51% din capital, iar o persoana fizica, Ion Stan, detine diferenta de 49%.

Asociatii Conarg Construct au decis in luna august cesionarea a 490 de parti sociale de catre Conarg SA catre Conarg AG SRL, la o valoare negociata de 24.286 lei pe unitate, tranzactia totalizand astfel 11,9 milioane lei. Capitalul social al Conarg Construct este de 500.000 de lei, noteaza Mediafax.

Operatiunea a presupus o rocada intre nivelul participatiilor celor doi asociati, dupa finalizarea tranzactiei participatia Conarg AG SRL urcand la 98,04%, in vreme ce pachetul Conarg SA s-a redus la 1,96%. In urma acestui transfer, participatia indirecta a lui Visoiu in cadrul Conarg Construct s-a injumatatit.

Ion Stan este director in cadrul Conarg, potrivit datelor accesate pe o retea de socializare profesionala. Conarg Construct a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 111,6 milioane lei (25,2 milioane euro) si un profit net de 665.000 lei (150.000 euro). Pe segmentul imobiliar, grupul Conarg, prin Conarg Real Estate, a dezvoltat in Bucuresti proiectele rezidentiale Quadra 1,2 si Rasarit de Soare.

Citeste si:
Kaufland cumpara in Constanta un teren pentru 3,2 mil. euro
Kaufland cumpara de la Impact...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Retrospectiva 2019: Principalele evenimente din retail & FMCG